Bijeljina

Nastavljaju se opstrukcije Ljubiše Petrovića

  • Извор: АТВ
  • 01.03.2023. 19:13

Opstrukcije Ljubiše Petrovića se nastavljaju. Materijali neophodni za održavanje redovne sjednice Skupštine grada danima su u kancelariji gradonačelnika. I pored apela i urgencija, još uvijek nisu dostavljeni. Zbog toga nije moguće održavanje sjednice Skupštine na kojoj su se na dnevnom redu trebali naći strateški dokumenti i programi za razvoj grada, te brojni izvještaji o radu Gradske uprave, kaže predsjednik Skupštine grada.

“Nisam u mogućnosti da sazovem redovnu sjednicu Skupštine grada iz prostog razloga što postoji blokada i opstrukcija koja je kontinuirana od strane gradonačelnika i Gradske uprave Bijeljina. Blokada se sastoji u tome da se materijali koji su po planu i programu rada predviđeni za januar i februar nalaze u kabinetu gradonačelnika“, rekao je predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

Ne ignoriše Petrović samo skupštinu, nego i same građane. Sa svih strana stižu žalbe predstavnika Mjesnih zajednica. Svugdje je priča ista. Dolazio, obećao i nije ispunio. Rupe na putu, blato, bare, divlje deponije i dalje stoje, kažu mještani MZ “15. Majevička“. 

“Evo polako ističe šest mjeseci. Ne da nije ništa urađeno, nego nismo dobili ni odgovor. Ovdje na ovom dijelu ulice imamo otkrivene šahte. Čak ni poklopci na te šahte nisu stavljeni“, kaže član Savjeta MZ “15. Majevička” Dragiša Arsenović.

U svakom mandatu je bar nešto urađeno, a sad nemaju ni kome da se obrate. Za sve ovo vrijeme dobili su trotoar debljine tri cm, za koji nije postojala ni projektna dokumentacija. 

“Trotoari u ulici Svetozara Ćorovića kompletno da se urade i sa lijeve i sa desne strane. Ako ne može s obje, bar sa desne strane, zbog bezbjednosti djece i građana koji tu žive”, kaže predsjednik Mjesne zajednice “15. Majevička” Predrag Tešić. 

“Gradska uprava neće da finansira izradu projekta. Kada sam pitao na osnovu čega radite tender, ugovor i sve, rečeno mi je  doslovce ovako: ‘Radimo na osnovu usmenog dogovora’“, dodaje član Savjeta MZ Dragiša Arsenović. 

Građani ove i ostalih mjesnih zajednica poručuju da im je dosta sastančenja i praznih obećanja. Žele nekoga ko može ponuditi konkretna rješenja i pomoći da žive normalno kao stanovnici ostalih gradova.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина