Млађан Драгосављевић

Начелник Српца се захвалио Влади Српске за помоћ

  • Извор: СРНА
  • 16.06.2024. 10:17

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић рекао је да још нису утврдили висину штете коју је овој локалној заједници причинило олујно невријеме, али је захвалио Влади Републике Српске јер је брзо реаговала и обезбиједила помоћ.

- Иако још немамо тачан износ процијењене штете, одобрена средства ће знатно помоћи нашим грађанима. Сасвим сигурно је да неће бити довољна да се санирају све посљедице олујног невремена, али изузетно смо захвални што је Влада брзом реакцијом обезбиједила средства - рекао је Драгосављевић.

Према његовим ријечима, највећа штета причињена је у пољопривреди, на усјевима, затим на стамбеним и помоћним објектима, као и на локалним путевима.

- Висину штете знаћемо након што комисије изађу на терен и изврше процјену - рекао је Драгосављевић Срни.

Драгосављевић је навео да је Србац једна од четири локалне заједнице којима је одобрена помоћ од 450.000 КМ, што ће бити усмјерено на санацију штете.

Јако олујно невријеме захватило је 12. јуна дијелове општине Србац.

Управни одбор Фонда солидарности Републике Српске је на телефонској сједници донио одлуку о додјели средстава директне подршке општинама погођеним олујним невременом.

Одобрена је исплата директне подршке у укупном износу од 1.000.000 КМ за превазилажење посљедица усљед елементарних непогода општини Србац са 450.000 КМ, општини Модрича 350.000 КМ, општини Вукосавље 100.000 КМ и општини Нови Град 100.000 КМ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска