Mlađan Dragosavljević

Načelnik Srpca se zahvalio Vladi Srpske za pomoć

  • Izvor: SRNA
  • 16.06.2024. 10:17

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je da još nisu utvrdili visinu štete koju je ovoj lokalnoj zajednici pričinilo olujno nevrijeme, ali je zahvalio Vladi Republike Srpske jer je brzo reagovala i obezbijedila pomoć.

- Iako još nemamo tačan iznos procijenjene štete, odobrena sredstva će znatno pomoći našim građanima. Sasvim sigurno je da neće biti dovoljna da se saniraju sve posljedice olujnog nevremena, ali izuzetno smo zahvalni što je Vlada brzom reakcijom obezbijedila sredstva - rekao je Dragosavljević.

Prema njegovim riječima, najveća šteta pričinjena je u poljoprivredi, na usjevima, zatim na stambenim i pomoćnim objektima, kao i na lokalnim putevima.

- Visinu štete znaćemo nakon što komisije izađu na teren i izvrše procjenu - rekao je Dragosavljević Srni.

Dragosavljević je naveo da je Srbac jedna od četiri lokalne zajednice kojima je odobrena pomoć od 450.000 KM, što će biti usmjereno na sanaciju štete.

Jako olujno nevrijeme zahvatilo je 12. juna dijelove opštine Srbac.

Upravni odbor Fonda solidarnosti Republike Srpske je na telefonskoj sjednici donio odluku o dodjeli sredstava direktne podrške opštinama pogođenim olujnim nevremenom.

Odobrena je isplata direktne podrške u ukupnom iznosu od 1.000.000 KM za prevazilaženje posljedica usljed elementarnih nepogoda opštini Srbac sa 450.000 KM, opštini Modriča 350.000 KM, opštini Vukosavlje 100.000 KM i opštini Novi Grad 100.000 KM.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.