Начелник Пала

Југовић: Скупштинска већина тражи смјену управе "Водовода"

  • Извор: СРНА
  • 11.07.2024. 14:11

Начелник општине Пале Бошко Југовић изјавио је да је на иницијативу нове скупштинске већине за уторак, 15. јул, сазвао ванредну Скупштину акционара Јавног предузећа "Водовод и канализација" на којој ће бити покренут поступак за смјену Надзорног одбора и директора предузећа.

Југовић је објаснио да је иницијатива покренута након што на посљедњој сједници Скупштине општине није усвојен извјештај о раду "Водовода и канализације", а његова обавеза је, да као начелник заштити предузеће које мора бити на услузи грађанима, стварати профит и дизати квалитет услуга.

Он је прецизирао да су четири основна разлога због чега је вријеме, а и потреба да буде смијењен директор "Водовода и канализације" Дејан Којић, а као први је навео недостатак активне радне снаге за извођење радова.

Према његовим ријечима, више од 30 одсто запослених је у "Водоводу и канализацији" непроизводних занимања и тај број је у протеклих седам година, са истим директором, повећаван умјесто да се смањује.

"Ту су и огромни технички губици, недопустиво је да се више од 61 одсто воде губи у систему", додао је Југовић и констатовао да то нико не би дозволио да је ово приватно предузеће.

Он је додао да је разлог за иницирање смјене комплетне управљачке структуре паљанског "Водовода и канализације" и сумњив отпис потраживања, односно да треба анализирати да ли су она наплатива или не, да ли су исцрпљене све могућности да буду наплаћена.

"Оно што грађане интересује јесте квалитет воде који се из годину у годину нарушава и ми морамо да учинимо додатне кораке да би се поправио", нагласио је Југовић.

Он је додао да су због тога на претходној сједници Скупштине општине донијели одлуку да општина финансира пројектовање филтерског постројења како би у наредном периоду могао бити и изграђен.

Начелник Пала је оцијенио да претходних седам година није било довољно да се отклоне проблеми, и поред тога што је у том периоду цијена воде у овој општини три пута поскупљивала у нади да се тим новцем омогући да предузеће послује самостално и профитабилно, а не на терет општине, те да се повећа квалитет воде.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм