Načelnik Pala

Jugović: Skupštinska većina traži smjenu uprave "Vodovoda"

  • Izvor: SRNA
  • 11.07.2024. 14:11

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je da je na inicijativu nove skupštinske većine za utorak, 15. jul, sazvao vanrednu Skupštinu akcionara Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" na kojoj će biti pokrenut postupak za smjenu Nadzornog odbora i direktora preduzeća.

Jugović je objasnio da je inicijativa pokrenuta nakon što na posljednjoj sjednici Skupštine opštine nije usvojen izvještaj o radu "Vodovoda i kanalizacije", a njegova obaveza je, da kao načelnik zaštiti preduzeće koje mora biti na usluzi građanima, stvarati profit i dizati kvalitet usluga.

On je precizirao da su četiri osnovna razloga zbog čega je vrijeme, a i potreba da bude smijenjen direktor "Vodovoda i kanalizacije" Dejan Kojić, a kao prvi je naveo nedostatak aktivne radne snage za izvođenje radova.

Prema njegovim riječima, više od 30 odsto zaposlenih je u "Vodovodu i kanalizaciji" neproizvodnih zanimanja i taj broj je u proteklih sedam godina, sa istim direktorom, povećavan umjesto da se smanjuje.

"Tu su i ogromni tehnički gubici, nedopustivo je da se više od 61 odsto vode gubi u sistemu", dodao je Jugović i konstatovao da to niko ne bi dozvolio da je ovo privatno preduzeće.

On je dodao da je razlog za iniciranje smjene kompletne upravljačke strukture paljanskog "Vodovoda i kanalizacije" i sumnjiv otpis potraživanja, odnosno da treba analizirati da li su ona naplativa ili ne, da li su iscrpljene sve mogućnosti da budu naplaćena.

"Ono što građane interesuje jeste kvalitet vode koji se iz godinu u godinu narušava i mi moramo da učinimo dodatne korake da bi se popravio", naglasio je Jugović.

On je dodao da su zbog toga na prethodnoj sjednici Skupštine opštine donijeli odluku da opština finansira projektovanje filterskog postrojenja kako bi u narednom periodu mogao biti i izgrađen.

Načelnik Pala je ocijenio da prethodnih sedam godina nije bilo dovoljno da se otklone problemi, i pored toga što je u tom periodu cijena vode u ovoj opštini tri puta poskupljivala u nadi da se tim novcem omogući da preduzeće posluje samostalno i profitabilno, a ne na teret opštine, te da se poveća kvalitet vode.

Pratite nas i putem Vibera

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:20 Čarolija Republike Srpske (ep.04)

    ''Čarolija Republike Srpske (ep.04)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.