Југовић и Ћосић угостили делегацију Краснодара

''Српска и Русија гаје братску љубав и његују православље''

  • Извор: СРНА
  • 16.09.2024. 14:03

Начелник општине Пале Бошко Југовић и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић данас су на Палама угостили делегацију руског града Краснодар, чиме се још једном показало да Република Српска и Русија гаје братску љубав и његују православље.

Југовић је рекао новинарима да делегација Краснодара борави у Источном Сарајеву поводом Дана и крсне славе Светог Петра Дабробосанског, а њихова посјета Палама показује важност ове локалне заједнице и у Српској и граду Источно Сарајево.

Југовић је навео да су разговарали о везама које постоје између српског и руског народа, као што су културолошке, историјске, вјерске и друге, те додао како од гостију из Русије имају шта да науче.

На херцеговачким путевима вребају радари

На херцеговачким путевима вребају радари

"Само братимљење градова Краснодара и града Источног Сарајева показује да смо ми на правом путу да његујемо прије свега православље и нашу културу", рекао је Југовић.

Он је навео да су делегацији показали Саборни храм, факултете, околину, те им је захвалио што су указали част да посјете Пале.

Градоначелник Краснодара Јевгениј Наумов захвалио се домаћинима, Југовићу и Ћосићу за срдачну добродошлицу, честитао Дан и крсну славу и пожелио све најбоље, а највише мира.

У Шамац уложено 33, 6 милиона КМ,  плус 4, 4 милиона од ИРБ-а

У Шамац уложено 33, 6 милиона КМ, плус 4, 4 милиона од ИРБ-а

Пријему у канцеларији начелника општине присуствовао је и предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман.

Пријем за руску делегацију уприличен је поводом Дана и крсне славе града Источно Сарајево - Светог Петра Дабробосанског.

Пратите нас и путем Вибера