Начелник Пала

Југовић: Дужност Срба да чувају сјећање на херојске подвиге ВРС

  • Извор: СРНА
  • 10.05.2024. 11:46

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је данас да је дужност српског народа да чува сјећање на херојске подвиге припадника Војске Републике Српске (ВРС), који су бранили свој народ у рату - жртвујући и животе.

Он је изразио наду да ће Трећи пјешадијски (Република Српска) пук, као и до сада, достојно наставити да његује и чува највеће вриједности и традицију српске војске и осигурати њен идентитет у Оружаним снагама БиХ.

Југовић је упутио честитку команданту Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ бригадиру Сретену Милошевићу, свим војницима, официрима и припадницима те јединице, као и некадашњим припадницима Војске Републике Српске, поводом 12. маја - Дана Војске Републике Српске.

"У име општине Пале и у своје лично име, упућујем Вам искрене честитке поводом обиљежавања овог дана у којем се са поносом сјећамо историјског пута наше војске која је у тешким временима одбранила и сачувала Републику Српску", навео је Југовић у честитки.

Кроз Војску Републике Српске прошло је 210.000 бораца, а 23.801 њен припадник положио је живот у Одбрамбено-отаџбинском рату за одбрану Српске.

Војно насљеђе и идентитет Војске Републике Српске његује Трећи пјешадијски Република Српска пук.

Крсна слава Војске Републике Српске је Видовдан, док се 12. мај прославља као Дан Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм