Načelnik Pala

Jugović: Dužnost Srba da čuvaju sjećanje na herojske podvige VRS

  • Izvor: SRNA
  • 10.05.2024. 11:46

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je danas da je dužnost srpskog naroda da čuva sjećanje na herojske podvige pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS), koji su branili svoj narod u ratu - žrtvujući i živote.

On je izrazio nadu da će Treći pješadijski (Republika Srpska) puk, kao i do sada, dostojno nastaviti da njeguje i čuva najveće vrijednosti i tradiciju srpske vojske i osigurati njen identitet u Oružanim snagama BiH.

Jugović je uputio čestitku komandantu Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH brigadiru Sretenu Miloševiću, svim vojnicima, oficirima i pripadnicima te jedinice, kao i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske, povodom 12. maja - Dana Vojske Republike Srpske.

"U ime opštine Pale i u svoje lično ime, upućujem Vam iskrene čestitke povodom obilježavanja ovog dana u kojem se sa ponosom sjećamo istorijskog puta naše vojske koja je u teškim vremenima odbranila i sačuvala Republiku Srpsku", naveo je Jugović u čestitki.

Kroz Vojsku Republike Srpske prošlo je 210.000 boraca, a 23.801 njen pripadnik položio je život u Odbrambeno-otadžbinskom ratu za odbranu Srpske.

Vojno nasljeđe i identitet Vojske Republike Srpske njeguje Treći pješadijski Republika Srpska puk.

Krsna slava Vojske Republike Srpske je Vidovdan, dok se 12. maj proslavlja kao Dan Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka. 

Pratite nas i putem Vibera