Незадовољни политичком начелника

Два одборника напустила СДС: Начелник Угљевика без скупштинске већине

  • Извор: АТВ
  • 22.08.2024. 12:59

Одборници у СО Угљевик Гавро Милошевић и Предраг Вујевић напустили су СДС и наступаће као независни одборници, сазнаје АТВ.

Они су странку напустили незадовољни политиком коју води тамошњи начелник Василије Перић.

Одлука Вујевића и Милошевића услиједила је након што су лоше одлуке начелника, који је остао без скупштинске већине, довеле до бројних проблема због чега су огорчени и становници ове локалне заједнице.

Вујевић је рекао да су он и Милошевић поднијели оставке на све страначке функције у СДС-у.

"Нећемо подржавати кандидатуру Василија Перића за начелника општине из простог разлога што су бројна неиспуњена предизборна обећања. Општина Угљевик се налази у врло тешкој ситуацији. Касне плате људима, обавезе касне, социјалне помоћи касне, студентске стипендије касне", рекао је Вујевић.

"Наравно да сносимо дио одговорности и зато смо ове године за изборе апстинирали. Значи, ми нисмо отишли ни у једну странку, ми се нисмо кандидовали ни на једној листи, јер сматрамо да, као одговорни људи, будући да смо подржавали ту политику, треба да сносимо дио одговорности".

Вујевић је рекао да је Скупштина доносила одлуке, али да их начелник није реализовао.

"Али неспорно је да смо и ми дио те приче. Ако нисте испунили предизборно обећање, а и ми смо ти који су обећавали и редовне стипендије и социјална давања и плате. Ви имате сад ситуацију да људи не могу да се лијече", рекао је Вујевић и нагласио да је највећа одговорност на начелнику.

Поновио је да Угљевик, упркос великом потенцијалу, постаје све тежа средина за живот.

"Будући да смо ми као одборници подржавали ту политику, логично питање би било 'да ли ми сносимо дио одговорности?'. Наравно да сносимо", додао је он.

Милошевић је рекао да, упркос буџету од 23 милиона, у Угљевику нема озбиљних инвестиција.

"Значи, ништа се не ради", рекао је он.

Мјештани села Малешевци незадовољни радом локалне заједнице

Мјештани села Малешевци незадовољни радом локалне заједнице

О проблемима у Угљевику АТВ је већ извјештавао. Корисницима касне исплате накнада за туђу његу и помоћ, грађани немају гдје да баце смеће уколико нешто поједу и шетају градом, непокошена трава у ужем центру па и испред градске куће. И ту се листа не завршава. Недавно су мјештани појединих Мјесних заједница исказали незадовољство управљањем овом локалном заједницом јер су већ неко вријеме без воде.

Хаос у Угљевику: Касне и накнаде за туђу његу

Хаос у Угљевику: Касне и накнаде за туђу његу



Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)