Угљевик

Мјештани села Малешевци незадовољни радом локалне заједнице

  • Извор: АТВ
  • 16.08.2024. 18:52

На неколико хектара у селу Малешевци више од 60 година породица Василић узгаја брескве.

Вриједни домаћини из генерације у генерацију раде како би обезбиједили егзистенцију за своју породицу.

Синови су остали на дједовини. Ипак, бројне су невоље које их прате, водоснабдијевање, мали подстицаји од стране локалне заједнице, нередовна исплата, све је оно што мучи пољопривреднике овог подмајевичког мјеста. 

- Помоћ у воћарству, у инфраструктури, у водоснабдијевању, као што је речено, да би могли да радимо неометано даље. Није било помоћи у механизацији у воћу, а баш су потребни подстицаји - каже Радан Василић, пољопривредник из Малешевца.

Да локална заједница на челу са начелником Василијем Перићем спроводи самовољу, дајући рјешења за подстицаје у предизборним годинама, а исплаћујући кад им падне на памет годинама, указује и локални СНСД.

- Подстицаји општине не смију бити политички обојени као што је то у овом случају, неки добијају подстицаје одмах, неки до годину, двије, нигдје нема евиденције да се нешто може видјети транспарентно, ко је добио подстицај, ко није и зашто није добио - казао је Драган Гајић, одборник СНСД-а у Скупштини општине Угљевик.

Пасивност Василија Перића показује се и приликом аплицирања за грантове и средства са стране.

Угљевик није поднио ни једну иницијативу за било каква средства, каже министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић.

- Локална заједница мора да буде локомотива када је у питању обезбјеђивање услова за овакве људе који се баве пољопривредом и да постоји иницијатива, да се те ствари које их муче, рјешавају. Ја сам тужан као министар финансија и трезора јер ја нисам добио ни једну иницијативу из Угљевика, рецимо да би се ови проблеми о којима људи говоре рјешавали - јасан је Амиџић.

Да Угљевик није ничија својина треба да буде јасно начелнику.

Стварање услова за живот, рад и останак младих људи у овој и свакој другој локалној заједници могућ је једино уколико им се за то створе услови, а општина Угљевик са толиким буџетом има и више него довољно простора, каже министар Амиџић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.