У општини не цвјетају руже

Хаос у Угљевику: Касне и накнаде за туђу његу

  • Извор: АТВ
  • 02.08.2024. 19:54

Отац Свјетлане Танацковић корисник је средстава за туђу његу. Иако су некима једини начин да преживе, она се из буџета општине издвајају са великим кашњењима. Није у реду да због самовоље једног човјека трпе најрањивије категорије, каже она.

"Не зове се то без разлога туђа њега, значи људи који су можда овисни само о тој суми новца, директан корисник је мој отац па сам неко ко је релевантан да вам каже да та туђа њега касни нека 3,4 мјесеца, с обзиром да Влада редовно уплаћује та средства ,она се не исплаћују у редовним роковима, то је за ту најосјетљивију категорију један од горућих проблема, јер то су људи стари и болесни“, прича нам Свјетлана Танацковић из Угљевика.

Да у општини не цвјетају руже, кажу и у локалном СНСД-у који су до јуче чинили скупштинску већину са актуелним начелником и СДС-ом. У причу су ушли са жељом да сарађују и допринесу бољем стању у Угљевику. Након двије године, доживјели су разочарање и одлучили да се сарадња прекида.

„За двије године колико смо били у власти са Василијем Перићем и његовим СДС-ом ништа нисмо успјели да помјеримо са мртве тачке, ништа нисмо успјели да помјеримо, ништа од инфраструктурних пројеката о којима смо причали да треба да реализујемо, нема напретка по тим питањима и ми смо који смо у СНСД-у ту одлуку некад донијели фрустрирани, јер нема тимског рада и да једно лице одлучује“, изјавио је Жарко Новаковић, одборник СНСД-а у Скупштини општине.

Василије Перић тврди да је СНСД из скупштинске већине изашао знатно раније и да је проблем Скупштина која блокира реализацију пројеката.

 „Корпи за отпатке има сасвим довољно, ево морам вам рећи да је у току јавна набавка, да набавимо нове корпе за отпатке, и Угљевик је покошен и сређен и боље изгледа него друге веће локалне заједнице, у току је реализације бројних инфраструктурних пројеката“, каже Василије Перић, начелник општине Угљевик.

Очигледно је да овако не мисле грађани који се питају када ће бити асфалтиране улице, адаптирани мостови, завршена школска сала као и када ће бити одржана сва обећања дата у току протеклих пар година?

Да није све онако како представљају власти у Угљевику, кажу незадовољни грађани, немају чак ни канте за отпатке, немају гдје да баце смеће уколико нешто поједу и шетају градом, непокошена трава у ужем центру па и испред градске куће, показују да у Угљевику и није тако лијепо како се прича.

Из СНСД-а тврде да су неки од амандмана које су уложили остали само слово на папиру.

„Тиче се субвенције за дјецу која иду у приватне вртиће и субвенцију за превоз ученика који путују из удаљених, руралних подручја до школе и подјелу уџбеника од 5. до 9. разреда, свеукупна сума је била 250.000КМ и то је остало мртво слово на папиру, а данас је ево август мјесец“, рекао је Новаковић.

Управо мањак жеље да се у Угљевику неке ствари мијењају је довела до одлуке локалног СНСД-а да иступе из скупштинске већине и коалиције са СДС-ом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: