Након лошег пословања

Добри услови у приједорском Дому за старија лица

  • Извор: АТВ
  • 09.09.2024. 19:40

Приједорски Дом за старија лица након лошег пословања дуги низ година сада већ постепено стаје на ноге. Свједоче томе и корисници који кажу да су и услови у дому сада знатно бољи.

''Нова директорица дивна жена, шта год тражим то и добијем. Радници океј, најбољи на свијету'', каже Љубица Милошевић.

''Ја сам презадовољна да овако остане, а хоће остати'', нада се Зорка Кецман.

Задовољни и радници. Напокон имају редовне плате и уплаћенo пензионо и здравствено осигурање. Прошли су доста тога, а упркос бројним проблемима остали на послу. Потребе корисника кажу увијек стављају на прво мјесто. 

''Трудимо се сви, залажемо се сви. Комуникација међу нама радницима, координисаност доводи до тога да задовољимо потребе наших корисника'', изјавила је Драгана Јелић, социјални радник.

Било је потребно двије године да све негдје колико толико дође на своје мјесто, прича Марија Личанин, директор приједорског дома за старија лица. Када је дошла на мјесто директора затекла је дуг од 3,5 милиона марака према Пореској управи и дуговања према радницима. Уз помоћ Владе Српске сада су ти проблеми ријешени. 

''Стање је било јако лоше, томе је свакако допринијела и корона, она је посебно погодила старију популацију и установе овог типа. Ми смо коначно стали на своје ноге. То значи да смо све наше обавезе по питању пореза и доприноса из претходног периода измирили. Радници имају здравствено осигурање и све остале обавезе се уредно измирују'', навела је Марија Личанин, директор Дома за старија лица Приједор.

Дом за старија лица Приједор броји 214 корисника, а расположиво је 220 мјеста. У току је реновирање соба и купатила и ускоро ће бити у функцији и преосталих шест мјеста. У складу са бројем корисника и број радника расте.

Пратите нас и путем Вибера