Nakon lošeg poslovanja

Dobri uslovi u prijedorskom Domu za starija lica

  • Izvor: ATV
  • 09.09.2024. 19:40

Prijedorski Dom za starija lica nakon lošeg poslovanja dugi niz godina sada već postepeno staje na noge. Svjedoče tome i korisnici koji kažu da su i uslovi u domu sada znatno bolji.

''Nova direktorica divna žena, šta god tražim to i dobijem. Radnici okej, najbolji na svijetu'', kaže Ljubica Milošević.

''Ja sam prezadovoljna da ovako ostane, a hoće ostati'', nada se Zorka Kecman.

Zadovoljni i radnici. Napokon imaju redovne plate i uplaćeno penziono i zdravstveno osiguranje. Prošli su dosta toga, a uprkos brojnim problemima ostali na poslu. Potrebe korisnika kažu uvijek stavljaju na prvo mjesto. 

''Trudimo se svi, zalažemo se svi. Komunikacija među nama radnicima, koordinisanost dovodi do toga da zadovoljimo potrebe naših korisnika'', izjavila je Dragana Jelić, socijalni radnik.

Bilo je potrebno dvije godine da sve negdje koliko toliko dođe na svoje mjesto, priča Marija Ličanin, direktor prijedorskog doma za starija lica. Kada je došla na mjesto direktora zatekla je dug od 3,5 miliona maraka prema Poreskoj upravi i dugovanja prema radnicima. Uz pomoć Vlade Srpske sada su ti problemi riješeni. 

''Stanje je bilo jako loše, tome je svakako doprinijela i korona, ona je posebno pogodila stariju populaciju i ustanove ovog tipa. Mi smo konačno stali na svoje noge. To znači da smo sve naše obaveze po pitanju poreza i doprinosa iz prethodnog perioda izmirili. Radnici imaju zdravstveno osiguranje i sve ostale obaveze se uredno izmiruju'', navela je Marija Ličanin, direktor Doma za starija lica Prijedor.

Dom za starija lica Prijedor broji 214 korisnika, a raspoloživo je 220 mjesta. U toku je renoviranje soba i kupatila i uskoro će biti u funkciji i preostalih šest mjesta. U skladu sa brojem korisnika i broj radnika raste.

Pratite nas i putem Vibera