Sve više posjetilaca

Bijeljina primamljiva turistima

  • Извор: АТВ
  • 14.08.2023. 10:46

Prekrasna priroda, etno selo, vjerski objekti, bogata gastronomska ponuda ali prije svega dobri domaćini - sve su ovo razlozi zbog kojih je Bijeljina sve primamljivija turistima.

“Ja nisam odavde, ja sam došla iz druge zemlje, ali meni se sviđa toliko sve i priroda i što je najvažnije, narod je toliko dobar, toliko šta god pitate, otići će sa vama da vam pokaže.” 

“Kao domaćini smo dobri, ljubazni, gostoprimljivi, uvijek su svi oduševljeni Bijeljincima.”

“Lijepo, odlično, sređeno sve super dotjerano, baš mi se sviđa.”

Da se turistima sviđa Bijeljina i ono što nudi taj kraj, pokazuju i podaci. Ovo je rekordna godina sa skoro 32.000 noćenja. 

Prema podacima Zavoda za statistiku, broj noćenja u prvih pet mjeseci 2023. je veći nego broj noćenja ikada u ovom gradu, što znači da je Bijeljina atraktivna turistička destinacija, ne samo za domaće turiste, nego i one iz inostranstva.

Gužve na ulicama i u saobraćaju ovih dana. Veliki broj stranaca je u  Bijeljini i to ne samo onih koji su rodom iz Semberije. Blizina sa Srbijom daje velike šanse gradu. U Turističkoj organizaciji čine sve da privuku što više posjetilaca. 

“Sigurno možemo da budemo zadovoljni onime što mi možemo da ponudimo i naravno, ljudi dolaze zbog toga. Bijeljina je postala nekako turistički centar. Treba napomenuti da pored ovog statističkog broja je veliki broj onih koji ne ulaze u statistiku, a to su oni koji dolaze na jednodnevne izlete ovdje u Bijeljinu i njih je sigurno desetak puta više”, istakao je Dragan Tešić, portparol TO Bijeljina.

A tu su i mnoge sitnice koje turisti vole poput selfi znakova. Radi se i na „Ulici kišobrana“ koja će sigurno biti interesantna svima koji dođu u Bijeljinu. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 АТВ интервју

    ''АТВ интервју

  • 21:15 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.