Sve više posjetilaca

Bijeljina primamljiva turistima

  • Izvor: ATV
  • 14.08.2023. 10:46

Prekrasna priroda, etno selo, vjerski objekti, bogata gastronomska ponuda ali prije svega dobri domaćini - sve su ovo razlozi zbog kojih je Bijeljina sve primamljivija turistima.

“Ja nisam odavde, ja sam došla iz druge zemlje, ali meni se sviđa toliko sve i priroda i što je najvažnije, narod je toliko dobar, toliko šta god pitate, otići će sa vama da vam pokaže.” 

“Kao domaćini smo dobri, ljubazni, gostoprimljivi, uvijek su svi oduševljeni Bijeljincima.”

“Lijepo, odlično, sređeno sve super dotjerano, baš mi se sviđa.”

Da se turistima sviđa Bijeljina i ono što nudi taj kraj, pokazuju i podaci. Ovo je rekordna godina sa skoro 32.000 noćenja. 

Prema podacima Zavoda za statistiku, broj noćenja u prvih pet mjeseci 2023. je veći nego broj noćenja ikada u ovom gradu, što znači da je Bijeljina atraktivna turistička destinacija, ne samo za domaće turiste, nego i one iz inostranstva.

Gužve na ulicama i u saobraćaju ovih dana. Veliki broj stranaca je u  Bijeljini i to ne samo onih koji su rodom iz Semberije. Blizina sa Srbijom daje velike šanse gradu. U Turističkoj organizaciji čine sve da privuku što više posjetilaca. 

“Sigurno možemo da budemo zadovoljni onime što mi možemo da ponudimo i naravno, ljudi dolaze zbog toga. Bijeljina je postala nekako turistički centar. Treba napomenuti da pored ovog statističkog broja je veliki broj onih koji ne ulaze u statistiku, a to su oni koji dolaze na jednodnevne izlete ovdje u Bijeljinu i njih je sigurno desetak puta više”, istakao je Dragan Tešić, portparol TO Bijeljina.

A tu su i mnoge sitnice koje turisti vole poput selfi znakova. Radi se i na „Ulici kišobrana“ koja će sigurno biti interesantna svima koji dođu u Bijeljinu. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.