ОД СУБОТЕ У 20

Нова емисија 'Контекст': Анализира и даје увид у дубљи смисао спољно-политичких односа и криза

  • Извор: АТВ
  • 06.09.2024. 14:52

Од суботе, 7. септембра од 20 часова, у нашем програму, можете пратити нову емисију у домаћој продукцији, 'Контекст', коју уређује и води Даринка Петровић Гранула, новинар АТВ-а, која је претходних година доносила аутентичне приче из Донбаса, Космета, Крима, а домаћој и свјетској јавности је позната и по разговорима '1 на 1' са највећим именима из свијета дипломатије и политике.

Какви су потези глобалних политичких игара? Гдје су највећа жаришта политичких сукоба? Како изгледа живот обичног човјека у ратом погођеним земљама свијета? Како се пишу побједе великих свјетских сила? Ко увијек губи, а ко матира?

'Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

У премијерном издању отвара теме које 'тресу' јавност цијелог свијета: украјинскa офанзивa на Курску област, потенцијалнa рускa осветa и даљи развој ситуације, преглед и анализа осталих тектонских промјена у Влади Украјине. Поред ових актуелних тема, отвориће и питање посљедица јачања екстремне деснице у Њемачкој, али и многим другим земљама, а причаће и о састанку Владимира Путина и Александра Вулина, који је нови 'трн у оку' Запада.

Не пропустите 'Контекст', који ће осим спољно-политичке анализе, пратити и дешавања на бојиштима широм свијета, како војним, тако и онима који се воде испред и иза кулиса политичких преговора.

Пратите нас и путем Вибера