OD SUBOTЕ U 20

Nova emisija 'Kontekst': Analizira i daje uvid u dublji smisao spoljno-političkih odnosa i kriza

  • Izvor: ATV
  • 06.09.2024. 14:52

Od subote, 7. septembra od 20 časova, u našem programu, možete pratiti novu emisiju u domaćoj produkciji, 'Kontekst', koju uređuje i vodi Darinka Petrović Granula, novinar ATV-a, koja je prethodnih godina donosila autentične priče iz Donbasa, Kosmeta, Krima, a domaćoj i svjetskoj javnosti je poznata i po razgovorima '1 na 1' sa najvećim imenima iz svijeta diplomatije i politike.

Kakvi su potezi globalnih političkih igara? Gdje su najveća žarišta političkih sukoba? Kako izgleda život običnog čovjeka u ratom pogođenim zemljama svijeta? Kako se pišu pobjede velikih svjetskih sila? Ko uvijek gubi, a ko matira?

'Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

U premijernom izdanju otvara teme koje 'tresu' javnost cijelog svijeta: ukrajinska ofanziva na Kursku oblast, potencijalna ruska osveta i dalji razvoj situacije, pregled i analiza ostalih tektonskih promjena u Vladi Ukrajine. Pored ovih aktuelnih tema, otvoriće i pitanje posljedica jačanja ekstremne desnice u Njemačkoj, ali i mnogim drugim zemljama, a pričaće i o sastanku Vladimira Putina i Aleksandra Vulina, koji je novi 'trn u oku' Zapada.

Ne propustite 'Kontekst', koji će osim spoljno-političke analize, pratiti i dešavanja na bojištima širom svijeta, kako vojnim, tako i onima koji se vode ispred i iza kulisa političkih pregovora.

Pratite nas i putem Vibera