ОД УТОРКА ДО ПЕТКА У 22:30

МУЋКЕ: Незаборавне легенде Пекама

  • Извор: АТВ
  • 12.08.2024. 17:44

Серија 'Мућке', британска хумористичка серија, сада је већ прерасла у право легендарно остварење коју памте генерације и то широм свијета. Авантуре Делбоја, Роднија и Дједа, односно ујке Алберта и данас се препричавају и цитирају, што је био и мотив више да вам још мало смијехом обојимо ово љето - од уторка до петка у 22 часа и 30 минута управо уживајте у заврзламама познате екипе из јужног Лондона.

'Мућке'пописује редитељ Џон Саливан, који је у периоду од 10 година (од 1981. до 1991. године) урадио чак 7 сезона, односно укупно 60 епизода серије, са специјалним божићним додацима, а серија је због планетарног успјеха добила признање у великој анкети Би-Би-Си-ја из 2004. године – она је најбоља комедија ситуације свих времена.

Шта је то у 'Мућкама' посебно?

Главни јунаци, кроз живот настоје да иду линијом најмањег отпора – не радити ништа, не плаћати порез, а обогатити се у свакој могућој прилици, јер је њихова основна девиза, баш оно што и оригинални назив каже – 'само будале и коњи раде'. У тој борби истичу се њихови невјероватно симпатични, комични, иако типски, неуморно допадљиви карактери. Кад се ти и такви карактери, уткају у посебни миље лондонске четврти Пекам, када се задесе у ситуацијама на граници разума, и све то додатно ојачају специфичним језиком, шалама и референцама, онда добијете серију, која се не заборавља. Окосница овог путовања кроз специфичан свијет брзе и сумњиве, али свакако безазлене, потражње и продаје, јесте однос браће Роднија и Делбоја, који је итекако обогаћен свакодневним ситуацијама – љубављу, родитељством, пријатељствима, и свим оним успонима и падовима које зовемо живот.

Сва специфичност ове седије огледа се не само у планетарној популарности, него и наградама на готово свим престижним филмским фестивалима, а нарочито на онима резервисаних за комедију.

Уживајте у авантурама браће Тротер и упамтите 'Сљедеће године у ово доба бићемо милионери!'- од уторка до петка у 22 часа и 30 минута.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.