OD UTORKA DO PЕTKA U 22:30

MUĆKЕ: Nezaboravne legende Pekama

  • Izvor: ATV
  • 12.08.2024. 17:44

Serija 'Mućke', britanska humoristička serija, sada je već prerasla u pravo legendarno ostvarenje koju pamte generacije i to širom svijeta. Avanture Delboja, Rodnija i Djeda, odnosno ujke Alberta i danas se prepričavaju i citiraju, što je bio i motiv više da vam još malo smijehom obojimo ovo ljeto - od utorka do petka u 22 časa i 30 minuta upravo uživajte u zavrzlamama poznate ekipe iz južnog Londona.

'Mućke'popisuje reditelj Džon Salivan, koji je u periodu od 10 godina (od 1981. do 1991. godine) uradio čak 7 sezona, odnosno ukupno 60 epizoda serije, sa specijalnim božićnim dodacima, a serija je zbog planetarnog uspjeha dobila priznanje u velikoj anketi Bi-Bi-Si-ja iz 2004. godine – ona je najbolja komedija situacije svih vremena.

Šta je to u 'Mućkama' posebno?

Glavni junaci, kroz život nastoje da idu linijom najmanjeg otpora – ne raditi ništa, ne plaćati porez, a obogatiti se u svakoj mogućoj prilici, jer je njihova osnovna deviza, baš ono što i originalni naziv kaže – 'samo budale i konji rade'. U toj borbi ističu se njihovi nevjerovatno simpatični, komični, iako tipski, neumorno dopadljivi karakteri. Kad se ti i takvi karakteri, utkaju u posebni milje londonske četvrti Pekam, kada se zadese u situacijama na granici razuma, i sve to dodatno ojačaju specifičnim jezikom, šalama i referencama, onda dobijete seriju, koja se ne zaboravlja. Okosnica ovog putovanja kroz specifičan svijet brze i sumnjive, ali svakako bezazlene, potražnje i prodaje, jeste odnos braće Rodnija i Delboja, koji je itekako obogaćen svakodnevnim situacijama – ljubavlju, roditeljstvom, prijateljstvima, i svim onim usponima i padovima koje zovemo život.

Sva specifičnost ove sedije ogleda se ne samo u planetarnoj popularnosti, nego i nagradama na gotovo svim prestižnim filmskim festivalima, a naročito na onima rezervisanih za komediju.

Uživajte u avanturama braće Troter i upamtite 'Sljedeće godine u ovo doba bićemo milioneri!'- od utorka do petka u 22 časa i 30 minuta.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča (R)

    '‘Narod priča (R)i (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.