СУБОТА У 21:45

ДОКУМЕНТАРНИ ПРОГРАМ: 'Мрачни интернет: Борба против сајбер криминала'

  • Извор: АТВ
  • 30.08.2024. 10:11

Документарни филм 'Мрачни интернет: Борба против сајбер криминала' у режији и продукцији Џерија Колбера, Адама Дејвиса и Шелби Рос откриће најсавременије начине на које се на глобалном плану боримо против сајбер криминала.

Данас је све могуће уз само један клик - добар дио планете функционише преко телефона или других дигиталних уређаја на којима је цијели њихов живот и идентитет. Лако и, сви то мислимо, сигурно. Крећемо се кроз огроман сајбер свијет, препун информација, у којем можете у секунди постати жртва – довољно је да ваши банковни рачуни или било који приватни податак, допадне у руке хакера и сајбер криминалца, и ствар је муњевито брзо готова. Покрадени сте или компромитовани.

Но, научници и ИТ технолози активно раде на безбједности интернета и заштити личних података – у ову борбу, против прилично непознатог, улазе ни мање ни више, него са машином.

Како вјештачка интелигенција постаје саборац у рушењу конгломерата сајбер криминалаца? На који начин човјек може да управља вјештачком интелигенцијом како би се заштитио?

Овај филм открива шта се дешава иза кулиса 'дубоког и мрачног интернета', те иза кулиса технологија које се усавршавају како би га коначно искоријениле.

Не пропустите документарни филм 'Мрачни интернет: Борба против цајбер криминала' у суботу у 21 час и 45 минута.

Пратите нас и путем Вибера