SUBOTA U 21:45

DOKUMЕNTARNI PROGRAM: 'Mračni internet: Borba protiv sajber kriminala'

  • Izvor: ATV
  • 30.08.2024. 10:11

Dokumentarni film 'Mračni internet: Borba protiv sajber kriminala' u režiji i produkciji Džerija Kolbera, Adama Dejvisa i Šelbi Ros otkriće najsavremenije načine na koje se na globalnom planu borimo protiv sajber kriminala.

Danas je sve moguće uz samo jedan klik - dobar dio planete funkcioniše preko telefona ili drugih digitalnih uređaja na kojima je cijeli njihov život i identitet. Lako i, svi to mislimo, sigurno. Krećemo se kroz ogroman sajber svijet, prepun informacija, u kojem možete u sekundi postati žrtva – dovoljno je da vaši bankovni računi ili bilo koji privatni podatak, dopadne u ruke hakera i sajber kriminalca, i stvar je munjevito brzo gotova. Pokradeni ste ili kompromitovani.

No, naučnici i IT tehnolozi aktivno rade na bezbjednosti interneta i zaštiti ličnih podataka – u ovu borbu, protiv prilično nepoznatog, ulaze ni manje ni više, nego sa mašinom.

Kako vještačka inteligencija postaje saborac u rušenju konglomerata sajber kriminalaca? Na koji način čovjek može da upravlja vještačkom inteligencijom kako bi se zaštitio?

Ovaj film otkriva šta se dešava iza kulisa 'dubokog i mračnog interneta', te iza kulisa tehnologija koje se usavršavaju kako bi ga konačno iskorijenile.

Ne propustite dokumentarni film 'Mračni internet: Borba protiv cajber kriminala' u subotu u 21 čas i 45 minuta.

Pratite nas i putem Vibera