СУБОТА У 22:45

1911: Прича о првом кинеском предсједнику

  • Извор: АТВ
  • 27.07.2024. 15:00

'1911' историјска је драма из 2011. године у режији и према сценарију Тао Хаиа, Веи Лиа и Џанкванг Танга.

Прича прати важну годину у историји Кине, када је основана Република Кина, односно када су националистичке снаге предвођене Сун Јат Сен збациле династију Ђинг, када је он постао први предсједник Кине. Почетком ХХ вијека, Кина је била у стању огромне кризе - земља је била подијељена на зараћене фракције, грађани су били изморени глађу, уз сталне политичке реформе, које нису доносиле просперитет. На челу царевине била је династија Ђинг, са седмогодишњим царем и његовом немилосрдном мајком Лонгу, која је уводила немилосрдне мјере. Опазивши шта се дешава са његовом земљом, млади Сун Јат Сен, враћа се из Јапана гдје је учио вјештине модерног ратовања и одлучује да са револуционарима узме судбину Кине у своје руке.

Филм је снимљен у спомен на стогодишњицу Револуције, а уједно је то и стоти филм Џекија Чена, којим је настојао да америчкој индустрији филма покаже да је спреман и за одважне улоге у драмама. '19110 отворио 2011. године 24. Међународни филмски фестивал у Токију, а освојио је многобројне номинације и награде на филмским фестивалима у Кини, Јапану и Хонг Конгу. Филм је добио негативне критике западњачких филмских критичара у домену приче и неувјерљиво приказаних тако важних догађаја у историји Кине, но оно што је итекако похваљено, јесте слика и комплетан визуални доживљај филма.

'1991' у суботу у 22 часа и 45 минута.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:20 Чаролија Републике Српске

    ''Чаролија Републике Српске

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.