SUBOTA U 22:45

1911: Priča o prvom kineskom predsjedniku

  • Izvor: ATV
  • 27.07.2024. 15:00

'1911' istorijska je drama iz 2011. godine u režiji i prema scenariju Tao Haia, Vei Lia i Džankvang Tanga.

Priča prati važnu godinu u istoriji Kine, kada je osnovana Republika Kina, odnosno kada su nacionalističke snage predvođene Sun Jat Sen zbacile dinastiju Đing, kada je on postao prvi predsjednik Kine. Početkom HH vijeka, Kina je bila u stanju ogromne krize - zemlja je bila podijeljena na zaraćene frakcije, građani su bili izmoreni glađu, uz stalne političke reforme, koje nisu donosile prosperitet. Na čelu carevine bila je dinastija Đing, sa sedmogodišnjim carem i njegovom nemilosrdnom majkom Longu, koja je uvodila nemilosrdne mjere. Opazivši šta se dešava sa njegovom zemljom, mladi Sun Jat Sen, vraća se iz Japana gdje je učio vještine modernog ratovanja i odlučuje da sa revolucionarima uzme sudbinu Kine u svoje ruke.

Film je snimljen u spomen na stogodišnjicu Revolucije, a ujedno je to i stoti film Džekija Čena, kojim je nastojao da američkoj industriji filma pokaže da je spreman i za odvažne uloge u dramama. '19110 otvorio 2011. godine 24. Međunarodni filmski festival u Tokiju, a osvojio je mnogobrojne nominacije i nagrade na filmskim festivalima u Kini, Japanu i Hong Kongu. Film je dobio negativne kritike zapadnjačkih filmskih kritičara u domenu priče i neuvjerljivo prikazanih tako važnih događaja u istoriji Kine, no ono što je itekako pohvaljeno, jeste slika i kompletan vizualni doživljaj filma.

'1991' u subotu u 22 časa i 45 minuta.

Pratite nas i putem Vibera

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:20 Čarolija Republike Srpske

    ''Čarolija Republike Srpske

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.