Objavio video

Uporedio cijene u Njemačkoj pa šokirao: Nekada 70 evra, a sada 200

  • Izvor: Mondo.rs
  • 16.08.2024. 09:51

Cijene u Njemačkoj su naročito bile visoke početkom godine, ali trend rasta nastavlja se i u drugoj polovini godine. Došlo se do toga da se neke od osnovnih namirnice sada posmatraju kao luksuzna roba. Nešto što je do skoro moglo da se kupi za manje od 100 evra, sada ljudi moraju da plate 200.

Budući da veliki broj Balkanaca nerijetko potraži bolji život negde u inostranstvu, još češće se iznenade kada ih tamo zateknu basnoslovne cijene u prodavnicama, koje ne mogu da podnesu, iako su im plate na zavidnom nivou.

Tako je podijelio pratiocima na TikTok-u šta je sve kupio u poznatoj trgovini, poslije čega je ostao šokiran kada je dobio račun.

"Еvo, dragi ljudi, danas smo otišli da kupimo naše nedjeljne namirnice u Njemačkoj. To je ovo što vidite, neko ulje, kafa, ajvar, tu su masline, koziji i kravlji sir, jogurt, jaja, nešto slatko, pileće meso, namazi, škampi, argentinski odrezak, malo voća i povrća - i to sve, što je nekad koštalo 60-70 evra, sada kad saberem sve račune, izađe oko 200 evra", kaže Aleksandar.

@aleksandar_kacar

♬ original sound - ALEKSANDAR KACAR

Balkanac nije naišao na pozitivne reakcije, pratioci su uglavnom pisali da su plate visoke i da njemu sigurno ne predstavlja problem da izdvoji ovu svotu novca.

"Dobro, ali to zaradiš tamo za dva dana minimum'', "A plata ti je 5.000 evra sigurno'', "Dobro vi živite čim to sve jedete'',

"Ne kukaj, nego se vrati nazad'', bili su samo neki od komentara ispod videa.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Serija: Red Rok (R) (12+)

    ''Serija: Red Rok (R) (12+)

  • 12:45 Serija: Mućke (12+) (R)

    ''Serija: Mućke (12+) (R)

  • 13:15 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica