Бијељина

Трагају за радницима: Фабрика у Српској почела производњу дијелова за Теслу

  • Извор: Независне
  • 10.10.2023. 13:03

У њемачкој фабрици “Пас”, која послује у Семберији, почела је производња дијелова за свјетски познати бренд возила Тесла, те би они већ за седам дана требало да крену према Берлину, гдје ће бити вршена њихова монтажа.

То је за “Независне новине” јуче потврдио Радо Малетић, директор ове фабрике, у којој се увелико захуктавају са производњом дијелова за Теслу.

"Треба нам мало времена, у питању је роботска машина. Почели смо са производњом, рачунамо да ћемо за неких седам дана имати комплетиране производе како бисмо их достављали купцу у Берлин", рекао је Малетић.

Како додаје, код њих су још Кинези, који са радницима фабрике “Пас” усавршавају детаље, те би ускоро требало да се врате у Кину, док домаће снаге преузимају задатке.


Кренуо од једне краве, развио посао и сада живи у дворцу

Кренуо од једне краве, развио посао и сада живи у дворцу

Ова фабрика, према Малетићевим ријечима, тренутно запошљава око 1.100 радника, а у потрази су и за додатном радном снагом.

"Имамо проблем који се односи на струку. Треба нам више добрих инжењера и радимо на томе да их упослимо", нагласио је Малетић.

“Пас”, иначе, осим за Теслу, ради дијелове и за Порше, Јагуар, Волксваген, Ауди, Волво, Мерцедес и бројне друге свјетски познате брендове.

Подсјетимо, када је ријеч о производњи дијелова за Теслу, у "Пас” је стигла машина вриједна непуних 1,4 милиона евра (око 2,7 милиона марака).

"Нијемац је купио ту машину и довезао је у Бијељину. Она прави разне врсте производа, укључујући и цјевчице", испричао је раније Малетић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.