Херцег Нови

Тинејџер питао колико џепарца му треба за Црну Гору - одговори шокирали

  • Извор: Мондо.рс
  • 24.07.2024. 13:45

Колико је новца потребно за једно скромно љетовање у Црној Гори за младе? Ово питање интересовало је једног 18-годишњег момка из Србије који ове године планира да посјети Херцег Нови са пријатељима.

Он је у анонимној објави на Редиту објаснио да има јефтин смјештај и да би за све остало понио око 300 евра. Међутим и поред ниске цијене апартмана, други су га посавјетовали да ипак издвоји много више новца.

"Друг ми има апартман у Херцег Новом и идем са пријатељима код њега за смијешну цијену. Сви имамо око 18 година и не планирамо да се бахатимо нешто. Чисто да имам за пиво, цигаре, да некад попијем пиће неко можда, једном изађемо и то је то. Размишљам 200-300 евра али не знам опет. Дајте мишљења", написао је он па додао да остаје 10 дана.

У селу у Индији се моле за успјех Трамповог потпредсједника: Ево и зашто

У селу у Индији се моле за успјех Трамповог потпредсједника: Ево и зашто

"Ако имаш смјештај - 400 евра минимум"

На његово изненађење међутим, многи су га посавјетовали да џепарац од 300 евра није довољан.

"Ако не плаћаш смјештај, ако нећете излазити и испијати кафиће по кафићима и клубовима онда можда и може 300 евра, мада прије ће бити минимум 400 евра", "Понеси 1.000 евра за сваки случај", "Искрено тешко да ћеш само 20-30 евра трошити по дану", писали су му поједини корисници

А онда су се јавили и они са нешто опширнијим информацијама.

"Скоро са дошао са Црногорског приморја. Пиво ти је два евра у маркетима, четири, пет у локалима. Најјефтиније флаше вина око пет, шест евра. Брза храна на улици око три, четири евра. Имаш по неким ресторанима дневна јела по 10-ак евра. Лежаљке 12-15 евра", написао му је један корисник.

За њим, јавио се други, па додао:

"Спреми се на високе цијене, мало пиво три и по евра минимум. Цигаре три евра минимум, парче пице три евра минимум, било шта 'озбиљније' осам до 15 и то с'ногу. Реални оброци издају минимум 25 евра по особи, ако нећеш да једеш ћевапе сваки дан. Лименке се крећу од један и по евро па навише зависи шта ти је по вољи. Коктели минимум седам евра. Лежаљке вјероватно нећете наћи испод 15 евра", написао је и додао:

Потврђена оптужница за убиство Саше Кулишића, злочин био договорен и испланиран

Потврђена оптужница за убиство Саше Кулишића, злочин био договорен и испланиран

"Продавница ти је у просјеку око 30% скупља него у Србији. Поскупјели су доста ове године. Око 40 посто у односу на прошлу. Сезона је полумртва тренутно, па барем нема гужве у саобраћају. Ево ти цјеновник из једног ресторана сликано данас, ово је најповољнија реална ресторанска опција од свега што сам видио од Улциња до Херцег Новог", написао је момак а онда и приложио фотографије цјеновника.

Како се може видјети на фотографијама, док је пилећи филе 12 евра, морски специјалитети се крећу од пет па до 15 евра. Готова јела од четири евра, колико кошта телећа чорба, до 12 евра колико кошта јунећи гулаш.

Салате су од три до четири евра, сем грчке која је 7.50 евра. Цијене роштиља су од девет евра колико коштају кобасице, до 22 евра за килограм мијешаног меса. Такође, како други јављају и само воће је јако скупо, преноси "Мондо".

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.