Herceg Novi

Tinejdžer pitao koliko džeparca mu treba za Crnu Goru - odgovori šokirali

  • Izvor: Mondo.rs
  • 24.07.2024. 13:45

Koliko je novca potrebno za jedno skromno ljetovanje u Crnoj Gori za mlade? Ovo pitanje interesovalo je jednog 18-godišnjeg momka iz Srbije koji ove godine planira da posjeti Herceg Novi sa prijateljima.

On je u anonimnoj objavi na Reditu objasnio da ima jeftin smještaj i da bi za sve ostalo ponio oko 300 evra. Međutim i pored niske cijene apartmana, drugi su ga posavjetovali da ipak izdvoji mnogo više novca.

"Drug mi ima apartman u Herceg Novom i idem sa prijateljima kod njega za smiješnu cijenu. Svi imamo oko 18 godina i ne planiramo da se bahatimo nešto. Čisto da imam za pivo, cigare, da nekad popijem piće neko možda, jednom izađemo i to je to. Razmišljam 200-300 evra ali ne znam opet. Dajte mišljenja", napisao je on pa dodao da ostaje 10 dana.

U selu u Indiji se mole za uspjeh Trampovog potpredsjednika: Еvo i zašto

U selu u Indiji se mole za uspjeh Trampovog potpredsjednika: Еvo i zašto

"Ako imaš smještaj - 400 evra minimum"

Na njegovo iznenađenje međutim, mnogi su ga posavjetovali da džeparac od 300 evra nije dovoljan.

"Ako ne plaćaš smještaj, ako nećete izlaziti i ispijati kafiće po kafićima i klubovima onda možda i može 300 evra, mada prije će biti minimum 400 evra", "Ponesi 1.000 evra za svaki slučaj", "Iskreno teško da ćeš samo 20-30 evra trošiti po danu", pisali su mu pojedini korisnici

A onda su se javili i oni sa nešto opširnijim informacijama.

"Skoro sa došao sa Crnogorskog primorja. Pivo ti je dva evra u marketima, četiri, pet u lokalima. Najjeftinije flaše vina oko pet, šest evra. Brza hrana na ulici oko tri, četiri evra. Imaš po nekim restoranima dnevna jela po 10-ak evra. Ležaljke 12-15 evra", napisao mu je jedan korisnik.

Za njim, javio se drugi, pa dodao:

"Spremi se na visoke cijene, malo pivo tri i po evra minimum. Cigare tri evra minimum, parče pice tri evra minimum, bilo šta 'ozbiljnije' osam do 15 i to s'nogu. Realni obroci izdaju minimum 25 evra po osobi, ako nećeš da jedeš ćevape svaki dan. Limenke se kreću od jedan i po evro pa naviše zavisi šta ti je po volji. Kokteli minimum sedam evra. Ležaljke vjerovatno nećete naći ispod 15 evra", napisao je i dodao:

Potvrđena optužnica za ubistvo Saše Kulišića, zločin bio dogovoren i isplaniran

Potvrđena optužnica za ubistvo Saše Kulišića, zločin bio dogovoren i isplaniran

"Prodavnica ti je u prosjeku oko 30% skuplja nego u Srbiji. Poskupjeli su dosta ove godine. Oko 40 posto u odnosu na prošlu. Sezona je polumrtva trenutno, pa barem nema gužve u saobraćaju. Еvo ti cjenovnik iz jednog restorana slikano danas, ovo je najpovoljnija realna restoranska opcija od svega što sam vidio od Ulcinja do Herceg Novog", napisao je momak a onda i priložio fotografije cjenovnika.

Kako se može vidjeti na fotografijama, dok je pileći file 12 evra, morski specijaliteti se kreću od pet pa do 15 evra. Gotova jela od četiri evra, koliko košta teleća čorba, do 12 evra koliko košta juneći gulaš.

Salate su od tri do četiri evra, sem grčke koja je 7.50 evra. Cijene roštilja su od devet evra koliko koštaju kobasice, do 22 evra za kilogram miješanog mesa. Takođe, kako drugi javljaju i samo voće je jako skupo, prenosi "Mondo".

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Od jutra do sutra (12+)

    'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)