НЛБ банка

Сви редом из афере ''Франак'': Ово су људи који су одлучили да радницима наше медијске куће не требају плате

  • Извор: АТВ
  • 17.08.2024. 14:24

Горан Бабић, Љиљана Крсман, Мартин Маврич и Живко Шифтран - ово су имена људи који сједе у Управи НЛБ банке а који су одлучили да радницима наше медијске куће не исплате плате.

У Управном одбору НЛБ банке сједи екипица људи због које се Хипо банка ''неславно провела''.

Након што су појединци из Управе НЛБ банке ''сахранили'' Хипо банку, учествовали у разним аферама, имали лоше пласмане, дошли су на чело банке која је сада, без икаквог основа, одлучила да нашим радницима не исплати плате. Неки од њих имају иза себе и компромитујуће фотографије, али о томе ћемо у наставку текста.

У везу са овим именима доводи се и чувена афера ''Франак''.

Плате које они зарађују не знамо колике су али знамо оно што је чињеница - прије неколико дана одбили су да исплате плате радницима наше медијске куће иако им је фирма уредно дозначила средства за исте.

Средства која је наша фирма прослиједила НЛБ банци одлучили су да врате компанији. На тај начин без личног дохотка оставили су више од 20 радника који живе од својих плата. Никакве претходне најаве, никаквог образложења, објашњења, упозорења није било. Сјели су и одлучили да нашим колегама поштено зарађене плате нису потребне.

Док они убиру ко зна колике зараде сједећи по разним одборима и управама сјели су и одлучили да нама ускрате основно људско право а то је право на лични доходак.

Да ли их је у данима и мјесецима који су иза нас обишао ''страшни Американац'' Тод који тумара по банкама у Републици Српској - не знамо. Да ли су били дужни, по закону, да нам исплате наше плате - знамо - јесу.

У Управном одбору НЛБ банке су Горан Бабић - предсједник Управе, Љиљана Крсман - члан Управе, Мартин Маврич - члан Управе и Живко Шифтран  - члан Управе.

Горан Бабић, предсједник Управе НЛБ банке, у годинама које су иза нас сједио је у разним Управама и Одборима. Обављао је важне функције. Од 2021. године постао је предсједник Управе НЛБ-а.

У међувремену, у паузама или паралелно са битисањем у разним Управама, положио је и адвокатски испит и постао адвокат.

Као такав, чини се, морао би да зна да радници имају право на своје плате.

Љиљана Крсман члан је Управе НЛБ банке од 2022. године.

Економски факултет завршила је, ни мање ни више, него на Универзитету у Сарајеву. Била је финансијски консултант, финансијски директор и ревизор у неколико компанија.

Каријеру је наставила у једној банци гдје је такође обављала руководеће функције.

Преостала два члана Управе НЛБ-а у овој банци имају ''најкраћи стаж''.

Мартин Марвич на позицију члана Управе НЛБ банке дошао је почетком ове године. 

На сајту ове банке хвале се ''богатим интернационалним професионалним искуством'' Марвича. Након одлуке да нашим радницима не исплате плате, оправдано се питамо - какво је то ''интернационално искуство'' Мартина Марвича?

Радници НЛБ банке, али и народ, нису Мартина Марвича упознали и упамтили као врсног стручњака у области финансија него по нечему другом - мало приватнијем и не тако ''интернационално професионалном''.

Наиме, међу радницима банке у чијем Управном одбору сједи, када је дошао на ту позицију, кружила је фотографија много ''непрофесионалнијег и нестручнијег'' Мартина Маривича. На поменутој фотографији овај ''стручњак са интернационалним искуством'' позирао је са голом задњицом.

Живко Шифтар, члан Управе НЛБ-а, такође је на ову позицију дошао почетком ове године. Из НЛБ-а наводе да су иза њега двије деценије искуства у области финансија.

Стручно знање стекао је у Љубљани на Економском факултету а хвали се и разним едукацијама из области менаџмента, менторства, пословне ефикасности и доношења одлука.

Такође, из НЛБ-а су се и похвалили и чињеницом да Шифтар говори неколико језика. Ипак, чине се да Шифтар, поред свих ''компетенција'' и ''полиглотских квалитета'' не разумије оно основно - радници имају право на своје плате.

И тако, док наше колеге поштено зарађују своје плате, чланови Управе НЛБ банке не могу се похвалити нечим таквим. Умјесто тога, а насупрот нама, могу се хвалисати пропалим фирмама, компанијама, банкама, учешћем у разним аферама, згртањем новца који им не припада, ''пељешењем'' народа и система. Ти и такви дрзнули су се да нам ускрате основно људском право и неоправдано нас оставе без плата.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:20 Чаролија Републике Српске

    ''Чаролија Републике Српске