Сарајево

Стан у БиХ продају за скоро 800.000 КМ - ФОТО

  • Извор: Црна-хроника.инфо
  • 16.06.2024. 15:05

У срцу Сарајева појавио се на тржишту стан вриједан скоро 800.000 КМ, потврђујући нагли раст цијена некретнина у овом граду.

Овај стан, смјештен у центру града, изграђен 1938-те године, има 118 квадрата, и налази се у самој близини ФУП-а и ОБА, што га чини привлачним за потенцијалне купце, пише "Црна-Хроника".

Стан посједује гаражу и плинско гријање, а налази се у улици Мехмеда Спахе и квадрат износи 6.700 КМ, односно 790.000 КМ.

Према ријечима агената за некретнине, цијене станова у Сарајеву су у посљедње вријеме значајно порасле. Разлози за овај скок цијена укључују повећану потражњу, ограничену понуду квалитетних некретнина и пораст трошкова изградње. Стручњаци истичу да је оваква ситуација довела до повећања цијена некретнина у најатрактивнијим дијеловима града, укључујући и центар Сарајева.

Ђајић: Тражим да од 1. јула Град плаћа пуну цијену боравка д‌јеце и у приватним вртићима

Ђајић: Тражим да од 1. јула Град плаћа пуну цијену боравка д‌јеце и у приватним вртићима

"Продаје се троипособан стан од 118 метара квадратних (укњижена површина, а стварна корисна површина с балконима и оставом износи 136 м2), смјештен на другом спрату предивне зграде која датира из 1938. године, из периода модерне. Стан је изузетно добро очуван, са старијим интеријером, али дјеломично промијењеном вањском столаријом", наводи се у огласу и додаје:

"Састоји се од салона/дневног боравка, кухиње и трпезарије, 2 простране спаваће собе, улазног хола, дегажмана, 2 оставе, 2 балкона, једног купатила с тоалетом те предсобља. Висина стропа износи 3 метра, што додаје простору на прозрачности, освијетљености и импозантности. Гријање је плинско-етажно. Стан је изузетно свијетао и сунчан због своје примарне јужне оријентације. Локација је изванредна – смјештен у самом центру града, али довољно удаљен од градске буке и главних улица".

Додаје се да је ово прилика за оне који траже комбинацију историјске вриједности, пространости и мира усред убрзаног урбаног живота, те је идеалан као и за инвестицију у вријеме непредвидивих финансијских трендова и појачане инфлације. У цијену стана је укључено једно гаражно мјесто те подрумска просторија величине 16 метара квадратних, а испред улаза подрумских просторија које се налазе у дворишту зграде може се додати једно паркинг мјесто.

Драма на ЕУРО: Њемачка полиција пуцала на човјека са сјекиром близу фан зоне

Драма на ЕУРО: Њемачка полиција пуцала на човјека са сјекиром близу фан зоне

"Наведена тражена цијена представља тражену цијену за предметну некретнину дефинисану посредничким уговором. Власник некретнине задржава право да у сваком тренутку до писменог закључења Резервације, Предуговора, Уговора о закупу или Уговора о купопродаји некретнине прихвати цијену која може бити нижа, иста или виша од тражене, понуђену од стране купца/закупца којег власник одабере уз посредовање агенције", навела је овлаштена агентица за продају, пише на огласу.


(Фото: Црна хроника)

Пратите нас и путем Вибера