Саудијски фонд

Састанак у Бањалуци: Вишковић са функционерима Српске, дошао и Додик

  • 09.02.2024. 10:37

У Бањалуци је почео састанак предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића са градоначелницима, начелницима општина, директорима јавних предузећа, представницима институција и установа Српске на којем ће бити представљене могућности и начини сарадње на пројектима са Саудијским фондом за развој.

На састанак је стигао и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Састанку присуствује више од 200 учесника, међу којима су министри у Влади Српске - породице, омладине и спорта Селма Чабрић, трговине и туризма Денис Шулић, просвјете и културе Жељка Стојичић, пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић, правде Милош Букејловић, рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић, за просторно уређење, грађевинарство и екологију Бојан Випотник, министар унутрашњих послова Синиша Каран.

Присутни су и министри енергетике и рударства Петар Ђокић, за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир, здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, саобраћаја и веза Недељко Чубриловић, као и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић.

Савјетник министра у Министарству за научнотехнолошки развој и високо образовање и професор на Економском факултету Универзитета у Бањалуци Жељана Јовичић упознаће учеснике о процедурама које је потребно спровести у одређеном року како би пројекти били успјешно реализовани.

Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске до сада је започело и успјешно привело крају евалуацију на два пројекта са Саудијским фондом за развој.

Састанак се одржава у Административном центру Владе Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера