Један од највећи енергетских пројеката

Радови на изградњи ХЕ Дабар у пуном јеку

  • Извор: АТВ
  • 31.08.2024. 19:20

Несметано се одвијају радови на изградњи једног од највећих енергетских пројеката у овом дијелу Европе. Ових дана највећи акценат у систему ХЕ Дабар је стављен на изградњи машинске зграде, бране Пошћење и насипа Гребак.

И данас радови трају на три објекта из система ХЕ Дабар. На терену је око 150 радника од тога је пола Кинеза.

Из кинеске компаније Гезуба за АТВ кажу да нема никаквих сметњи, да се ради пуном паром те да се рокови и закони поштују.

„Сада немамо проблема имамо око 100 радника из Кине и 20 локалних радника. Ми ћемо наставити да радимо и вјерујем да ће ХЕ Дабар бити одличан пројектан на Балкану“, рекао је Танг Јиангбинг, замјеник генералног директора ЦГГЦ.

Поништена дозвола за изградњу ХЕ Дабар, тако су јуче гласили наслови на појединим порталима. То апсолутно није тачно и то је класичан спин, за АТВ каже директор ХЕ Дабар.

„Нечитањем пресуде гдје се рекло да је поништена грађевинска дозвола за ХЕ Дабар што уопште није тачно већ за један објекат. Многи не знају да се пројекат ХЕ Дабра састоји од осам објеката“, појаснио је Данило Илић, директор ХЕ Дабар.

Данило Илић објашњава да је Суд у Бањалуци донио пресуду којом је поништен акт рјешења за доводни тунел за који је грађевинска дозвола донесена још 2014. године. Знају се и даљи кораци.

„Одлука је донесена о поништењу акта рјешења о грађевинској дозволи и да се допуни јер се ради о процедуралном пропусту да се у року од 30 дана допуни предмет и да се донесе ново рјешење“, рекао је Илић.

Већ у понедјељак ће надлежно министарство упутити захтјев за допуну предмета, каже Илић и вјерује да ће врло брзо стићи ново рјешење. Све ово се дешавало због тужбе једног еколошког Удружења из Сарајева које се жалило на пропусте Министарства за грађевинарство и екологију.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Дарк Веб: борба против сајберкриминала, документарни програм

    Дарк Веб: борба против сајберкриминала, документарни програм

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм