Носи боје и ознаке "Експо 2027"

Представљен нови авион ''Ер Србије''

  • Извор: РТС
  • 06.10.2024. 12:11

На Аеродрому "Никола Тесла" представљен је нови авион компаније Ер Србија, "ербас А330-200" који носи боје и ознаке специјализоване изложбе "Експо 2027".

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да ће нови авион летјети и у Кину и на Запад и носити поруку "Дођите у Београд, дођите да будемо сви заједно у центру свијета".

"То је нови, широкотрупни А330 авион, који има 262 сједишта и који ће нам користити за летове како до Њујорка, Чикага, али и до Тиџуана и Гуангнџоуа у Кини", истакао је Мали. 

Навео је да је "Ер Србија" најбрже растућа авио компанија у региону и да ће до краја године добити још три нова авиона, тако да ће у њеној флоти бити 29 авиона.

Јавили се добри људи: Нермину коме је бујица однијела краву, добија нову - одмах је заплакао од среће

Јавили се добри људи: Нермину коме је бујица однијела краву, добија нову - одмах је заплакао од среће

Мали је подсјетио да је 2012. и 2013. године ЈАТ Ервејс био предузеће са огромним проблемима, а да данас, 12 година након тога, имамо нови авион у флоти Ер Србије. Навео је да је Ер Србија почела да лети до Гуангџоуа у Кини прије неколико дана, а да ће до краја године увести линију и до Шангаја.

Министар је истакао да 2027. године, када ће бити одржан ЕXПО, очекују више од три милиона посјетилаца и да представе земљу на прави начин.

За Јабланицу обезбијеђени лијекови и санитетске екипе

За Јабланицу обезбијеђени лијекови и санитетске екипе

"Али, очекујемо да кроз програм Србија 2027, кроз даљи убрзан раст и развој наше Србије, кроз улагање у ауто-путеве, у брзе пруге, брзе саобраћајнице, школе, болнице, у нашу енергетику, повећамо плате, пензије, минималне зараде", навео је Мали и додао да је циљ подизање квалитета инфраструктуре у Србији и наставак убрзаног раста.

''Очекујемо до краја године још један авион истог типа''

Директор "Ер Србије" Јиржи Марек рекао је да је компанија у сусрет изложби Експо 2027 и у жељи да да допринос промоцији тог важног догађаја за Србију и цијели регион, одлучила да трећи широкотрупни авион Ер Србије добије визуелни идентитет специјализоване изложбе, саопштено је из предузећа "Експо".

"Очекујемо да ће до краја 2024. године у нашу флоту стићи још један авион истог типа, који ће бити брендиран на исти начин. Од Чикага и Њујорка на западу до Тјенђина и Гуангџоуа на истоку авиони националне авио-компаније представљаће Србију и Експо 2027 пред глобалном публиком", навео је Марек.

Директор предузећа "Експо" Душан Боровчанин рекао је да ће сваки лет овог авиона превозити не само путнике, већ и причу о визији Србије за будућност - будућност у којој дух истраживања и иновација не познаје границе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)