ХНК

За Јабланицу обезбијеђени лијекови и санитетске екипе

  • Извор: СРНА
  • 06.10.2024. 11:59

Министар здравства, рада и социјалне заштите Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) Миленко Беванда рекао је да су за Јабланицу обезбијеђени антибиотици, вакцине против тетануса, те да Мостар шаље двије санитетске екипе.

Након што га је директор Дома здравља у Јабланици Алмам Будим Хондо информисала да су им потребни антибиотици и вакцине против тетануса, Беванда је рекао да су ти лијекови одмах обезбијеђени, саопштено је из кантоналне Владе.

"Потребне су им и двије санитетске екипе из Мостара, што ћемо такође обезбиједити, а они ће особе које су укључене у послове око цивилне заштите", рекао је Беванда.

Излазност до 11 часова по градовима и општинама

Излазност до 11 часова по градовима и општинама

Терен угрожен поплавама посјетио је и кантонални министар саобраћаја и веза Иво Беванда, који се лично увјерио у размјере штете на саобраћајницама, те најавио хитну израду оквирних спецификација штете на регионалној саобраћајници, о чему ће информисати кантоналну Владу.

Кантонални министар просвјете, науке, културе и спорта Аднан Велагић обишао је објекте Основне школе "Суљо Чилић" и Средње школе "Јабланица", док до основних школа "Сеоница" и "Парсовићи" у Коњицу нису могли доћи због непроходности пута.

Апел мјештанина Неретвице: ''Ово је апокалипса, људи су одсјечени, без струје и воде..''

Апел мјештанина Неретвице: ''Ово је апокалипса, људи су одсјечени, без струје и воде..''

"Средња школа у Јабланици није претрпјела оштећења, док основна има одређену штету због плављења подрумских просторија у којима је смјештен систем гријања. У поређењу са изгубљеним људским животима свака материјална штета је минимална, а и ова настала на школским објектима биће санирана", рекао је Велагић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)