Nosi boje i oznake "Еkspo 2027"

Predstavljen novi avion ''Еr Srbije''

  • Izvor: RTS
  • 06.10.2024. 12:11

Na Aerodromu "Nikola Tesla" predstavljen je novi avion kompanije Еr Srbija, "erbas A330-200" koji nosi boje i oznake specijalizovane izložbe "Еkspo 2027".

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će novi avion letjeti i u Kinu i na Zapad i nositi poruku "Dođite u Beograd, dođite da budemo svi zajedno u centru svijeta".

"To je novi, širokotrupni A330 avion, koji ima 262 sjedišta i koji će nam koristiti za letove kako do Njujorka, Čikaga, ali i do Tidžuana i Guangndžoua u Kini", istakao je Mali. 

Naveo je da je "Еr Srbija" najbrže rastuća avio kompanija u regionu i da će do kraja godine dobiti još tri nova aviona, tako da će u njenoj floti biti 29 aviona.

Javili se dobri ljudi: Nerminu kome je bujica odnijela kravu, dobija novu - odmah je zaplakao od sreće

Javili se dobri ljudi: Nerminu kome je bujica odnijela kravu, dobija novu - odmah je zaplakao od sreće

Mali je podsjetio da je 2012. i 2013. godine JAT Еrvejs bio preduzeće sa ogromnim problemima, a da danas, 12 godina nakon toga, imamo novi avion u floti Еr Srbije. Naveo je da je Еr Srbija počela da leti do Guangdžoua u Kini prije nekoliko dana, a da će do kraja godine uvesti liniju i do Šangaja.

Ministar je istakao da 2027. godine, kada će biti održan ЕXPO, očekuju više od tri miliona posjetilaca i da predstave zemlju na pravi način.

Za Jablanicu obezbijeđeni lijekovi i sanitetske ekipe

Za Jablanicu obezbijeđeni lijekovi i sanitetske ekipe

"Ali, očekujemo da kroz program Srbija 2027, kroz dalji ubrzan rast i razvoj naše Srbije, kroz ulaganje u auto-puteve, u brze pruge, brze saobraćajnice, škole, bolnice, u našu energetiku, povećamo plate, penzije, minimalne zarade", naveo je Mali i dodao da je cilj podizanje kvaliteta infrastrukture u Srbiji i nastavak ubrzanog rasta.

''Očekujemo do kraja godine još jedan avion istog tipa''

Direktor "Еr Srbije" Jirži Marek rekao je da je kompanija u susret izložbi Еkspo 2027 i u želji da da doprinos promociji tog važnog događaja za Srbiju i cijeli region, odlučila da treći širokotrupni avion Еr Srbije dobije vizuelni identitet specijalizovane izložbe, saopšteno je iz preduzeća "Еkspo".

"Očekujemo da će do kraja 2024. godine u našu flotu stići još jedan avion istog tipa, koji će biti brendiran na isti način. Od Čikaga i Njujorka na zapadu do Tjenđina i Guangdžoua na istoku avioni nacionalne avio-kompanije predstavljaće Srbiju i Еkspo 2027 pred globalnom publikom", naveo je Marek.

Direktor preduzeća "Еkspo" Dušan Borovčanin rekao je da će svaki let ovog aviona prevoziti ne samo putnike, već i priču o viziji Srbije za budućnost - budućnost u kojoj duh istraživanja i inovacija ne poznaje granice.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: