Рајфајзен Хохтаунус

Позната банка затвара пословнице: Имали само два клијента по сату

  • Извор: Агенције
  • 21.11.2023. 13:02

Позната њемачка банка Рајфајзен Хохтаунус затвара пословнице широм земље због све мање потребе грађана за готовином.

Банка је навела да се одлучила на несвакидашњи корак након што је примијетила необично ниску потражњу за готовином у својим пословницама. Наводно је прошле године имала просјечно два клијента по сату.

Одлука банке да затвори све своје пословнице у Њемачкој, међутим, неће утицати на понуду готовине. Банка планира да кроз сарадњу са великим трговачким ланцима изађе у сусрет својим клијентима који ће и даље моћи да подижу готовину, али не више у типичном банкарском окружењу.

"У јануару ће пензије бити исплаћене прије Божића"

Драстичан потез поставља још веће питање - може ли ово бити почетак краја ере готовине? Стручњаци кажу да би и друге банке могле да следе овакав примјер.

Затварање свих пословница доноси огромно финансијско олакшање. Студија коју је спровео Мекинзи & Kомпани показује да снабдијевање пословница готовином кошта банке око две милијарде евра годишње - укључујући и трошкове за око 55.000 банкомата широм земље.

Промјена такође одражава промјену навика потрошача. Паметни телефони и други дигитални начини плаћања постају све популарнији. Потражња за готовином је у паду и то посебно међу млађим купцима.

Додик: Очекујем подршку укидању ПДВ-а на прву некретнину

Додик: Очекујем подршку укидању ПДВ-а на прву некретнину

Рајфајзен Хохтаунус банка би могла да преузме важну улогу јер подстиче друге банке на затварање традиционалних пословница у корист дигиталних и функционалнијих рјешења.

Банка је иначе основана 1870. године. Сједиште се налази у Бад Хомбургу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.