Све више људи се враћа кући

Послије 11 година вратио се из Њемачке, па поручио: ''То више није обећана земља''

  • 11.07.2024. 19:38

"Њемачка више није обећана земља", може се чути како говоре они који су ипак одлучили да се врате кући.

Док има оних који разматрају одлазак ван своје земље, ријетки су они који оду, па одлуче да се врате, али ипак и то се десило. Милан се вратио из Њемачке послије 11 година, те је породицу и грађевинску фирму преселио у родни Имотски и како каже сада му је срце на правом мјесту.

- Дефинитивно је коначно, недостаје ми домовина, Имотски, Загреб и желим да будем тамо сада. Хрватска није напредовала колико је Њемачка пропала, плате су порасле 10 до 15 одсто, а све је постало ненормално скупо - каже за Данас.хр Милан Катанушић, повратник из Њемачке.

Анализа ''Блумберга'': Њемачка индустрија трајно поремећена

Анализа ''Блумберга'': Њемачка индустрија трајно поремећена

Ситуација није много другачије ни када је Србија у питању. Многи су одлучили да се врате родној земљи гдје су започели сопствене бизнисе. 

Како је Телеграф писао, један Србин након 22 године живота "преко баре" одлучио је да се врати у родну земљу. Како каже ,"претежно се разочарао у квалитет живота".

- Године пролазе а сви јуре неке кредите и немају после ни 5 минута слободног за кафу. Видим да има доста тема: 'напуштам Србију, али нема довољно ових. Не знам јер зато што се људи стиде или је нешто друго у питању. У сваком случају питајте шта желите- рекао је он.

Настала свеопшта паника: Елитна украјинска бригада напушта фронт!

Настала свеопшта паника: Елитна украјинска бригада напушта фронт!

И док су мишљења подељена да ли је требало да остане или не, Телеграфу су овај пут више пажњу привукли разлози других ,,који су одлучили да оду, па да се врате".

- Ово потписујем. Био сам у озбиљној депресији од самоће у иностранству, све ми је било сиво као небо тамо. Сваки дан проклет, исти, сив са ненормалним осјећајем усамљености и тескобе. Сабијао сам посао, али сам дубоко у себи био несрећан, јер сам изузетно екстровертна и друштвена особа. Тамо нисам имао никог, хтио сам да се дружим, али је доста то било усиљено и увијек на моју иницијативу, а да молим неког за дружење и вријеме, нисам хтио. Пријатељство је двосмјерна улица. Парадоксално, али кад сам се вратио, "прогледао" сам. Свијет око мене је поново добио боје по повратку у отаџбину - стоји у једном од коментара док се додаје у другом:

Ево ко су најплаћенији свјетски лидери

Ево ко су најплаћенији свјетски лидери

- Иста прича. Како каже мој јаран, "није све у парама, има нешто у злату и дијамантима". Сваки дан је исти. Нема ништа спонтано. Једно сто ме усрећи то што купим нешто на картици са парама које немам, ствари који ми не требају. Али и то прође послије пет дана и дођемо на исто.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.