Пад инвестиција

Падају цијене некретнина

  • Извор: Анадолија
  • 23.02.2024. 15:46

Пад цијена некретнина у Кини настављен је паралелно са падом инвестиција у том сектору.

Према Индексу цијена станова који је објавио Државни завод за статистику, у јануару 2024. године цијене станова у новоградњи пале су у 56 од 70 великих и средњих градова у земљи, а цијене станова у староградњи пале су у 68 градова.

У Пекингу, Шангају, Xињиангу и Гуангзхоу, четири најнасељенија града у земљи, цијене новоизграђених станова у јануару пале су за 0,3 одсто у односу на претходни мјесец, а цијене станова у староградњи мање су за један одсто.

Предмет о наводном наоружавању Срба прослијеђен ФУП-у

Предмет о наводном наоружавању Срба прослијеђен ФУП-у

Цијене станова у новоградњи и староградњи наставиле су падати у 31 великом граду и 35 градова средње величине.

Стагнација у сектору некретнина и стамбеног тржишта у Кини један је од фактора који су негативно утицали на економски раст у земљи у посљедње двије године.

Хрватска пјевачица која је дигла три прста поново шокирала Хрвате

Хрватска пјевачица која је дигла три прста поново шокирала Хрвате

Инвестиције у сектор некретнина у земљи, које су у 2022. години пале за десет одсто на годишњем нивоу, наставиле су падати и у 2023. када је забиљежен пад од 9,6 одсто. У 2023. години продаја нових станова смањена је за 8,2 одсто.

Ефекат владиних подстицаја за повећање продаје станова и финансирања инвестиција за ревитализацију сектора некретнина био је доста ограничен.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм