Чешља се документација

Открива се све више неправилности у раду НЛБ банке

  • Извор: АТВ
  • 21.08.2024. 19:18

Агенција за банкарство чешља документацију НЛБ банке. Пријаве радника наше куће са чијим платама се поиграла управа банке, стигле су у Агенцију. Утврдиће се који су чланови Закона о банкама и Закона о платном промету прекршени. Када сви рокови прођу, и утврде се неправилности НЛБ банци слиједе казне.

"Уколико се то установи да је дошло до кршења, Агенција је дужна да у складу са Законом изрекне мјере које су исто тако дефинисане Законом. Оне могу бити прекршајне, новчане или неке друге врсте санкција. Међутим оно што могу да кажем јесте да морамо поготово да водимо рачуна јер ако се установи да је био неки прекршај, да банка не смије да понавља тај прекршај. Јер ако се деси да банка узастопно понавља идентичне грешке онда санкције могу да буду далеко веће по банку", рекао је Срђан Шупут, директор Агенције за банкарство Републике Српске.

''Може се говорити и о дискриминацији'': НЛБ банка прекршила наша основна права!

''Може се говорити и о дискриминацији'': НЛБ банка прекршила наша основна права!

Када је АТВ почела да одмотава клупко неправилности у раду НЛБ банке, све више информација стиже на нашу адресу. Компанији СИРИУС, која је под америчким санкцијама, рачун су угасили прије законског рока. Незванично, када се подигла прашина, звали су Компанију да поднесе захтјев за гашење. Све то улило је неповјерење и другим клијентима ове банке

"Није проблем само у радницима АТВ-а. Ово је много шири проблем којега, нећу рећи на присилан начин, али у јако незгодном тренутку постајемо свјесни. А то је да се наш банкарски сектор на одређен начин одвојио од нас. Као клијената, као грађана, као становништва. А дефакто све што зараде, зараде од нас", рекао је Горан Радивојац, економиста.

Како сазнајемо, обустављали су одобравање стамбених кредита и неким радницима других санкционисаних фирми. Наводно су усмено упозоравали раднике који су требали да наставе рад у фирмама које су основне након санкција да напусте те фирме уколико желе да задрже своје рачуне у НЛБ банци. Све то су правдали негативним натписима у медијима, сазнаје АТВ.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм