Češlja se dokumentacija

Otkriva se sve više nepravilnosti u radu NLB banke

  • Izvor: ATV
  • 21.08.2024. 19:18

Agencija za bankarstvo češlja dokumentaciju NLB banke. Prijave radnika naše kuće sa čijim platama se poigrala uprava banke, stigle su u Agenciju. Utvrdiće se koji su članovi Zakona o bankama i Zakona o platnom prometu prekršeni. Kada svi rokovi prođu, i utvrde se nepravilnosti NLB banci slijede kazne.

"Ukoliko se to ustanovi da je došlo do kršenja, Agencija je dužna da u skladu sa Zakonom izrekne mjere koje su isto tako definisane Zakonom. One mogu biti prekršajne, novčane ili neke druge vrste sankcija. Međutim ono što mogu da kažem jeste da moramo pogotovo da vodimo računa jer ako se ustanovi da je bio neki prekršaj, da banka ne smije da ponavlja taj prekršaj. Jer ako se desi da banka uzastopno ponavlja identične greške onda sankcije mogu da budu daleko veće po banku", rekao je Srđan Šuput, direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

''Može se govoriti i o diskriminaciji'': NLB banka prekršila naša osnovna prava!

''Može se govoriti i o diskriminaciji'': NLB banka prekršila naša osnovna prava!

Kada je ATV počela da odmotava klupko nepravilnosti u radu NLB banke, sve više informacija stiže na našu adresu. Kompaniji SIRIUS, koja je pod američkim sankcijama, račun su ugasili prije zakonskog roka. Nezvanično, kada se podigla prašina, zvali su Kompaniju da podnese zahtjev za gašenje. Sve to ulilo je nepovjerenje i drugim klijentima ove banke

"Nije problem samo u radnicima ATV-a. Ovo je mnogo širi problem kojega, neću reći na prisilan način, ali u jako nezgodnom trenutku postajemo svjesni. A to je da se naš bankarski sektor na određen način odvojio od nas. Kao klijenata, kao građana, kao stanovništva. A defakto sve što zarade, zarade od nas", rekao je Goran Radivojac, ekonomista.

Kako saznajemo, obustavljali su odobravanje stambenih kredita i nekim radnicima drugih sankcionisanih firmi. Navodno su usmeno upozoravali radnike koji su trebali da nastave rad u firmama koje su osnovne nakon sankcija da napuste te firme ukoliko žele da zadrže svoje račune u NLB banci. Sve to su pravdali negativnim natpisima u medijima, saznaje ATV.  

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:05 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)