Највећи дио колача

НЛБ банка зарађује у Српској, зараду шаље у иностранство

  • Извор: АТВ
  • 23.08.2024. 19:20

НЛБ банка Бањалука убире милионе добити у Републици Српској, али највећи дио колача извози у иностранство. Све то зарадили су од камата грађана Српске, али и све скупљих услуга.

За такво пословање сигурно је добро награђена и Управа банке. Она која је одбила да радницима наше компаније исплати плате. Зашто су се тек накнадно предомислили, и да ли их је обилазио службеник Америчког конзулата и говорио шта треба да раде, на та питања никако да одговоре. 

„Банке имају некакве притиске, нико неће отворено да каже какви су, нигдје не видим документ о томе. Ја заиста не могу да коментаришем да ли је неко некога назвао телефоном и рекао да ће нешто урадити. Али ја мислим да банке требају да раде за Законским прописима Српске и да не треба да буду дискриминаторне према било коме. Нарочито не према запосленим у неким фирмама за које не знам шта су погријешиле“, рекао је Миленко Крајишник, предсједник Фискалног савјета Републике Српске.

Од све веће добити ове банке мало шта је усмјерено према становништву Српске. Зараду зато шаљу у Словенију. И док добро зарађују у Српској, законе изгледа слабо поштују. Барем је тако у случају радника наше телевизије којима су ударили на основна људска права. У све је укључен и Омбудсман за банкарски систем.

 „Али да ли је ријеч о повреди обавезе из уговора о отварању и вођењу банкарског текућег рачуна или повреде једног од начела од којих један јесте заштита корисника од дискриминације, то тек може да се види након спровођења поступка и када као исход будемо имали доказане чињенице“, истиче Владимир Рудић, омбудсман за банкарски систем.

Дрско понашање могло би да кошта Управу НЛб Банке. Суочавају се са неповјерењем и губитком клијената. Како сазнајемо, неки од њих подносе захтеве за затварање личних рачуна. Клијенти из страха све више одустају и од подизања НЛБ-ових кредита о чему свједоче информације које пристижу на нашу адресу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: