Београд

Нови пројекти за бољу повезаност Српске и Србије

  • Извор: СРНА
  • 07.06.2024. 17:28

Представници "Аутопутева Републике Српске", "Путева Републике Српске", те "Путева" и "Коридора Србије" на данашњем састанку у Београду усагласили су важност заједничког покретања нових пројеката, који ће допринијети бољем повезивању, унапређујући транзитне токове робе и људи.

На састанку је закључено да је унапређење заједничке сарадње, размјена искустава и знања почетак новог, развојног периода у односима путне привреде Србије и Републике Српске, саопштено је из Јавног предузећа "Аутопутеви Републике Српске".

Вршилац дужности извршног директора за правне послове "Аутопутева Републике Српске" Синиша Гаврић рекао је да је данашњи састанак прилика да се представе сви досадашњи пројекти предузећа, као и планови за наредни период.

Званичници Српске и Србије се састали на Рачи: Заједнички успјеси

Званичници Српске и Србије се састали на Рачи: Заједнички успјеси

Инжењер за грађење објеката у Одјељењу за грађење при Сектору за техничке послове Јакша Аџић у краткој презентацији представио је основне податке о постојећој мрежи ауто-путева у Републици Српској, пројектима у реализацији, те планиране у наредном периоду.

Осим презентације свих досадашњих достигнућа, разматрано је јачање међусобне сарадње на подручју развијања савремене мреже ауто-путева, пројектовања, грађења, управљања и одржавања ауто-путева, наплате путарине, информационих технологија, развоја безбједности и заштите животне средине.

У име Министарства за саобраћај, грађевинарство и инфраструктуру Србије присутнима се обратио вршилац дужности помоћника министра за друмски транспорт, путеве и безбједност саобраћаја Мирослав Алемпић, док је у име Министарства саобраћаја и веза Републике Српске говорио помоћник министра за друмски саобраћај Драган Станимировић.

Присутне су поздравили вршилац дужности директора "Путева Србије" Зоран Дробњак и директор "Коридора Србије" Александар Антић.

Минић и Мартиновић потписали споразуме о аграрним плаћањима, управљању водама и ријеком Дрином

Минић и Мартиновић потписали споразуме о аграрним плаћањима, управљању водама и ријеком Дрином

Састанку су присуствовали и помоћници директора "Путева Србије" Миодраг Поледица и Иван Тејић, извршни директори свих сектора "Путева Србије", као и Синиша Гаврић, вршилац дужности извршног директора за правне послове "Аутопутева Републике Српске".

Присуствовали су и вршилац дужности извршног директора за економско-финансијске послове тог јавног предузећа Мирослав Бајић, вршилац дужности директора "Путева Републике Српске" Милан Дакић, директори предузећа за пројектовање и извођење радова из Бањалуке, Источног Сарајева и Београда, додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера