Beograd

Novi projekti za bolju povezanost Srpske i Srbije

  • Izvor: SRNA
  • 07.06.2024. 17:28

Predstavnici "Autoputeva Republike Srpske", "Puteva Republike Srpske", te "Puteva" i "Koridora Srbije" na današnjem sastanku u Beogradu usaglasili su važnost zajedničkog pokretanja novih projekata, koji će doprinijeti boljem povezivanju, unapređujući tranzitne tokove robe i ljudi.

Na sastanku je zaključeno da je unapređenje zajedničke saradnje, razmjena iskustava i znanja početak novog, razvojnog perioda u odnosima putne privrede Srbije i Republike Srpske, saopšteno je iz Javnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske".

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za pravne poslove "Autoputeva Republike Srpske" Siniša Gavrić rekao je da je današnji sastanak prilika da se predstave svi dosadašnji projekti preduzeća, kao i planovi za naredni period.

Zvaničnici Srpske i Srbije se sastali na Rači: Zajednički uspjesi

Zvaničnici Srpske i Srbije se sastali na Rači: Zajednički uspjesi

Inženjer za građenje objekata u Odjeljenju za građenje pri Sektoru za tehničke poslove Jakša Adžić u kratkoj prezentaciji predstavio je osnovne podatke o postojećoj mreži auto-puteva u Republici Srpskoj, projektima u realizaciji, te planirane u narednom periodu.

Osim prezentacije svih dosadašnjih dostignuća, razmatrano je jačanje međusobne saradnje na području razvijanja savremene mreže auto-puteva, projektovanja, građenja, upravljanja i održavanja auto-puteva, naplate putarine, informacionih tehnologija, razvoja bezbjednosti i zaštite životne sredine.

U ime Ministarstva za saobraćaj, građevinarstvo i infrastrukturu Srbije prisutnima se obratio vršilac dužnosti pomoćnika ministra za drumski transport, puteve i bezbjednost saobraćaja Miroslav Alempić, dok je u ime Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske govorio pomoćnik ministra za drumski saobraćaj Dragan Stanimirović.

Prisutne su pozdravili vršilac dužnosti direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak i direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić.

Minić i Martinović potpisali sporazume o agrarnim plaćanjima, upravljanju vodama i rijekom Drinom

Minić i Martinović potpisali sporazume o agrarnim plaćanjima, upravljanju vodama i rijekom Drinom

Sastanku su prisustvovali i pomoćnici direktora "Puteva Srbije" Miodrag Poledica i Ivan Tejić, izvršni direktori svih sektora "Puteva Srbije", kao i Siniša Gavrić, vršilac dužnosti izvršnog direktora za pravne poslove "Autoputeva Republike Srpske".

Prisustvovali su i vršilac dužnosti izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove tog javnog preduzeća Miroslav Bajić, vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Milan Dakić, direktori preduzeća za projektovanje i izvođenje radova iz Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Beograda, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera