Све веће неповјерење

НЛБ губи клијенте

  • Извор: АТВ
  • 22.08.2024. 19:20

НЛБ банка Бањалука суочава се са све већим неповјерењем и губитком клијената. Како сазнајемо, бројни од њих подносе захтјеве за затварање личних рачуна које имају у тој банци. Клијенати из страха све више одустају и од подизања НЛБ-ових кредита о чему свједоче информације које пристижу на наше адресе. Након сазнања о досадашњем непрофесионалном рада управе НЛБ-а, грађани повјерење дају другим банкама и за орочену штедњу.

Да је је НЛБ остала без пословног угледа види се и у коментарима на друштвеним мрежама, нарочито након што је управа забранила пуштање плата  за своја 23 клијента која су радници АТВ-а ,и тако показала да јој није страно чак ни незаконито поступање.

„Треба на вријеме изаћи из ових издајничких банака.“

„Треба их потпуно бојкотовати у Српској.“

„Тужити све до једног одговорног! Нека одговарају кривично, јер су прекршили закон и подржали оне који санкционишу Републику Српску и њене грађане!“

Несигурност становништва  у потпуности је оправдана, сматрају економисти. Да би уопште обављала дјелатност финансијских услуга, свака банка дужна је да поштује искључиво законске прописе. НЛБ показала је да их крши. И то без  икаквог образложења. „Шта се сљедеће може очекивати“, логично је питање за било којег другог клијента.   

„Ни ви се неки дан нисте свиђали, па сте се сутрадан свиђали, па може лијево, па може десно. Уређен систем не трпи такво нешто, нарочито кад је новац у питању. Правила морају бити стриктна, морају бити јасна. 

Ми се сад налазимо у најгорој ситуацији, а то је ситуација неизвјесности, јер не знамо шта ће бити сљедећи мјесец“, каже економиста Горан Радивојац.

На потезу је Агенција за банкарство Републике Српске која би по притужбама које је запримила од радника АТВ-а требало да поступи по закону. Исто тако по закону треба да и НЛБ-у изрекне казне. Забрињавају и сазнања до којих је АТВ дошла о низу других спорних одлука управе НЛБ банке, попут оне да прије законског рока угасе рачун компанији СИРИУС која се нашла на удару америчких санкција. Колико су свакодневне услуге НЛБ-а Бањалука неповољне по физичка лица показује чињеница да се додатно наплаћује чак и свака провјера рачуна на банкомату. Није тајна ни да је комплетна НЛБ групација изгубила кредибилитет пословних партнера. Прије само два дана словенска НЛБ признала је да јој је пропала понуда за преузимање Адико банке, јер су се томе противили  власници акција.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)