Тема дана

Може ли се контролисати цијена хљеба?

  • Извор: АТВ
  • 27.02.2024. 20:10

Пропао је још један покушај договора Владе Републике Српске и пекара о снижавању цијена хљеба.

Пекари своје цијене након свјетске кризе или проблема у Украјини, правдају сада одлуком Владе о најнижој плати у Српској.

Обичном човјеку је све то мање важно када види да векна хљеба од 500 грама кошта и око 2,5 КМ.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је у нашој Теми дана да је био конструктиван разговор са представницима млинско-пекарске индустрије Српске.

"Договорили смо се да наставимо разговарати у наредном периоду а Влада ће у складу са својим овлаштењима проналазити друге начине. Ако не будемо имали конкретан договор са пекарском индустријом примијенићемо одређене уредбе са којима смо их и упознали. Наставићемо да разговарамо, да покушамо наћи модалитет како да помогнемо првенствено грађанима Српске бар када је ријеч о том основном хљебу који сада у неким дијеловима Бањалуке кошта и до 2,5 КМ. У осталим општинама та цијена иде од 1,65 до 2,10 КМ“, рекао је Шулић.

Шулић је додао да је жеља да се цијена основног хљеба на неки начин ограничи.

Шулић истиче да ће се наставити са разговорима.

"Саслушао сам све њихове проблеме - од недостатка радне снаге, повећања минималне плате и осталих трошкова а онда сам их подсјетио да је Влада у неколико наврата смањивала доприносе на плату, фискалне и парафискалне намете, држи цијену електричне енергије под контролом која је доста јефтинија него у ФБиХ и окружењу и тако даље“, каже Шулић.

Опширније погледајте у нашој Теми дана.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм