Тиктокерка одвајала ситне паре и уштедјела позамашну суму

Како најлакше да уштедите?

  • Извор: Курир
  • 23.05.2024. 09:00

На ТикТоку све чешће људи прихватају изазов да штеде, што некима пође за руком, док се други потпуно погубе. Међутим, једна ТикТокерка је успјела да уштеди чак 500 евра, одвајајући новац од 1. јануара 2024. године.

- Јако ми је важно да знате да, када одлучите да штедите новац, уопште није важно да ти износи буду велики. Напротив, мислим да са малим износима можемо и те како да останемо мотивисани неко дуже вријеме. Да сакупљамо ситне новчанице и, вјерујте ми, колико год да издвојите, на крају ћете видјети неки резултат - прича она.

Тврди да је свакако боље да сакупљате ишта него ништа. Како наводи, она је почела у почетку да одваја мале износе, посебно када је радила у кафићу и када је била конобарица.

Откривено: Шта је све НАТО допремио у Украјину?

Откривено: Шта је све НАТО допремио у Украјину?

- За разлику од већине мојих колега тада, ја сам сав бакшиш на крају дана штедјела и стављала у један мали новчаник. Тада сам жељела себи да купим нови телефон, па сам за њега скупљала и успјела сам - мотивише ТикТокерка.

Затим, почела је да броји највеће новчанице које има, од 2.000 динара, и ту је сакупљено 56.000, односно око 480 евра. Након тога узела је оне од 1.000 и 500 динара, гдје је избројала 3.000 динара или 25 евра. Новчанице од 200 и 100 броје 1.300 динара, тачније око 10 евра.

- У новчаницама од 50 динара прикупила сам 550 динара, илити пет евра. Оне од 20 динара, којих овдје има највише, броје 820 динара, што је око седам евра, док је коначан збир новчаница од 10 динара једнак 70 - наставља да броји.

Када је пребројан новац сортирала по секцијама, сабрала је из сваке гомиле суму и на крају добила цифру од 530 евра.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.