Italija

Istraga protiv "Armanija" i "Diora" zbog navodne eksploatacije radnika

  • Izvor: SRNA
  • 17.07.2024. 18:10

Italijanska služba za zaštitu konkurentnosti pokrenula je istragu protiv podružnica luksuznih modnih kompanija "Armani" i "Dior" zbog navodne eksploatacije radnika u njihovim lancima snabdijevanja.

Prema navodima nadležnih, kompanije su u pojedinim slučajevima prodavale proizvode iz radionica u kojima su radnici bili nedovoljno plaćeni, izloženi dugim radnim satima i zaposleni uz kršenje propisa o bezbjednosti.

"U oba slučaja je moguće da su kompanije davale neistinite izjave o svojoj etici i društvenoj odgovornosti, posebno u pogledu uslova rada i poštovanja zakona od njihovih dobavljača", podvukla je služba za zaštitu konkurentnosti.

Uhapšen desničar osumnjičen za planiranje napada tokom OI

Uhapšen desničar osumnjičen za planiranje napada tokom OI

Istragom će biti provjereno da li su kompanije pribjegle nelegalnoj radnoj praksi u proizvodnji i prodaji svoje skupe robe.

U utorak su pretreseni poslovni prostori kompanija u Italiji, prenijela je agencija DPA.

Uslovi rada u podružnicama su u oštroj suprotnosti sa visokim standardima proizvodnje koje hvale "Armani" i "Dior" u svojim reklamama. Prema navodima vlasti, ovakvom praksom se krši italijanski zakon o zaštiti potrošača.

Ambasada Rusije: Brojne sankcije, zastrašivanja, ekonomski pritisak- zar nisu to prijetnje međunarodnih aktera

Ambasada Rusije: Brojne sankcije, zastrašivanja, ekonomski pritisak- zar nisu to prijetnje međunarodnih aktera

Prema izveštajima medija, istraga javnog tužilaštva u Milanu otkrila je ranije da radionice u Italiji koriste radnu snagu za proizvodnju luksuznih proizvoda za djelić maloprodajne cijene.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Od jutra do sutra (12+)

    'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)