Горан Митровић

''Исплаћени подстицаји за трактор - само ријечи хвале за Министарство''

  • Извор: СРНА
  • 04.10.2024. 13:28

Директор фирме "Таурус трејд" из Новог Села код Шамца Горан Митровић рекао је да је подстицај Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске за велики трактор у потпуности исплаћен, те да је свака ријеч сувишна, сем ријечи хвале за овај Владин ресор који се труди у сваком тренутку да помогне пољопривредним произвођачима и који добро ради свој посао.

Митровић је истакао да је фирма добила подстицај за велики трактор који је прошле године купљен.

"Један дио смо добили одмах, други данас. Ми смо задовољни са укупним подстицајима због тога што смо модернизовали механизацију да можемо веома брзо и лако да урадимо сву земљу", рекао је Митровић.

Према његовим ријечима, добили су подстицај за велики трактор максимално колико су тражили.

"Пољопривредни произвођачи треба да буду задовољни, а мислим и да јесу, јер су ови подстицаји од Министарства пољопривреде јако значајни за све нас који се бавимо пољопривредом и сточарством и они нас воде корак напријед у нашој производњи", рекао је Митровић, изразивши захвалност Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Исплаћено 99 одсто аграрног буџета: Данас више од 12 милиона КМ

Исплаћено 99 одсто аграрног буџета: Данас више од 12 милиона КМ

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске исплатило је данас 12.262.384 КМ за 875 корисника подстицаја, а заједно са овом исплатом, од почетка седмице, за подстицаје по разним основама исплаћено је око 23 милиона КМ. Тиме је аграрни буџет, који је у 2023. години износио 180 милиона КМ, исплаћен у проценту од 99 одсто.

Посредством Агенције за аграрна плаћања данас су исплаћене премије за набавку трактора, и то 11.218.172 КМ за 865 корисника, као и 691.712 КМ на име премије за набавку комбајна за седам корисника.

Пратите нас и путем Вибера