Goran Mitrović

''Isplaćeni podsticaji za traktor - samo riječi hvale za Ministarstvo''

  • Izvor: SRNA
  • 04.10.2024. 13:28

Direktor firme "Taurus trejd" iz Novog Sela kod Šamca Goran Mitrović rekao je da je podsticaj Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske za veliki traktor u potpunosti isplaćen, te da je svaka riječ suvišna, sem riječi hvale za ovaj Vladin resor koji se trudi u svakom trenutku da pomogne poljoprivrednim proizvođačima i koji dobro radi svoj posao.

Mitrović je istakao da je firma dobila podsticaj za veliki traktor koji je prošle godine kupljen.

"Jedan dio smo dobili odmah, drugi danas. Mi smo zadovoljni sa ukupnim podsticajima zbog toga što smo modernizovali mehanizaciju da možemo veoma brzo i lako da uradimo svu zemlju", rekao je Mitrović.

Prema njegovim riječima, dobili su podsticaj za veliki traktor maksimalno koliko su tražili.

"Poljoprivredni proizvođači treba da budu zadovoljni, a mislim i da jesu, jer su ovi podsticaji od Ministarstva poljoprivrede jako značajni za sve nas koji se bavimo poljoprivredom i stočarstvom i oni nas vode korak naprijed u našoj proizvodnji", rekao je Mitrović, izrazivši zahvalnost Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Isplaćeno 99 odsto agrarnog budžeta: Danas više od 12 miliona KM

Isplaćeno 99 odsto agrarnog budžeta: Danas više od 12 miliona KM

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske isplatilo je danas 12.262.384 KM za 875 korisnika podsticaja, a zajedno sa ovom isplatom, od početka sedmice, za podsticaje po raznim osnovama isplaćeno je oko 23 miliona KM. Time je agrarni budžet, koji je u 2023. godini iznosio 180 miliona KM, isplaćen u procentu od 99 odsto.

Posredstvom Agencije za agrarna plaćanja danas su isplaćene premije za nabavku traktora, i to 11.218.172 KM za 865 korisnika, kao i 691.712 KM na ime premije za nabavku kombajna za sedam korisnika.

Pratite nas i putem Vibera