ЦИАК Група

Хрватски ‘див’ купио фирму СИМ Импекс Бањалука

  • 18.04.2024. 17:30

Хрватска ЦИАК Група купила је једног од највећих дистрибутера ауто дијелова у БиХ – фирму СИМ Импекс Бањалука, чиме је постала лидер на домаћем тржишту у овој области, извјештава БизнисИнфо.ба.

Уговор, који је потписан 16. априла, укључује преузимање двију компанија – Стахлгрубер трговина Љубљана и СИМ Импекс Бањалука, које су чланице LKQ Europe.

СИМ Импекс из Бањалуке се позиционирао међу лидере у дистрибуцији резервних дијелова, опреме и козметике за путничка и лака комерцијална возила на тржишту БиХ. Кроз велепродају и малопродају, купцима је на располагању преко 1, 5 милиона артикала за више од 40 марки аутомобила са бесплатном доставом у року 24 сата. Имају мрежу од 30 пословних јединица широм Босне и Херцеговине.

Власник СИМ Импекс до сада је била фирма Рхиаг-Интер Ауто Партс Италија. СИМ Импекс је у 2022. години имао приходе од скоро 40 милиона КМ.

ЦИАК Група послује у Хрватској, Словенији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Србији и Македонији. С преко 150 продајних мјеста у Хрватској и околици водећи су дистрибутер аутодијелова и додатне опреме.

БизнисИнфо.ба подсјећа да је ЦИАК 2021. године купио фирму Ауто Миловановић Бањалука, такође једног од лидера у овој области. Фирма Ауто Миловановић у 2022. години имала је приходе од око 52 милиона КМ.

Са новом аквизицијом СИМ Импекс, ова групација ће постати лидера на тржишту Босне и Херцеговине.

Иначе, трансакција за Стахлгрубер трговина д.о.о. Љубљана (Словенија) је у потпуности завршена, док извршење трансакције за фирму СИМ Импекс д.о.о. Бања Лука остаје предмет одобрења надлежних тијела.

Зато, с обзиром на независност вањских институција, све даљња обавјештења за СИМ Импекс д.о.о. Бања Лука ће бити правовремено објављене по одлукама надлежних вањских институција.

Тренутак званичног преузимања СиМ Импекс од стране ЦИАК-а очекује се у наредних шест мјесеци, након што овај процес прође неопходне процедуре.

– Увјерени смо да је нови власник компанија која ће унаприједити наше пословање, подржавајући вас, наше клијенте и колеге у оквиру своје пословне стратегије. Промјене које очекују компанију СиМ Импекс биће у правцу надградње и улагања у добру пословну праксу, а свакако и његовање односа са нашим постојећим купцима и добављачима. Стога, желимо да нагласимо да се радујемо нашој даљој сарадњи и још бољим и већим могућностима које нам ова промјена отвара – рекли су из СИМ Импекс .

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм