Предсједник Српске

Додик најавио веће плате и пензије: Залагаћу се за минималац од 1.050 марака

  • Извор: АТВ
  • 01.11.2023. 15:46

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће Република Српска у наредну годину ући амбициозно и најавио веће плате и пензије.

Предсједник Српске је поручио да ће се он залагати да минималац буде 1.050 марака.

"Ја лично ћу се као предсједник залагати да сљедеће године најнижа плата, односно загарантована плата, буде 1.050 КМ", рекао је Додик.

Истакао је да је свјестан да ће то утицати на послодавце и да некима који раде на прави начин то може да угрози пословање:

"Али ћу једно рећи, да је несношљиво да у сфери грађевинарства које је показало експанзију и несумњив раст да се исказују најнижа примања у том сектору. Ми оправдано сумњамо да се плате исплаћују тако да се један дио исплаћује легално, а други на црн начин. Према томе, плата од 1.050 КМ мислим да ће бити нешто што ће омогућити да радници планирају да остану овдје", каже Додик.

Говорећи о америчком амбасадору Мајклу Марфију, Додик је истакао да он све ради да Република Српска падне.

"Поручујем њему, али и да грађани знају, Српска је осигурала финансијску стабилност. Српска ће измирити све своје обавезе. У сљедећу годину ући ћемо амбициозно. Обезбиједићемо веће плате и пензије", поручио је предсјендик.

Додик је подсјетио да је просјечна плата прије садашње власти била 465 марака, а да је сада 1.277 марака.

"Али, тај недовршени Марфи, он је тај који је спреман да говори о свему и свачему у Републици Српској. Говори о томе да се исељавају људи. Има једна тачна реченица у том њиховом саопштењу и каже 'становници Републике Српске масовно напуштају БиХ'. Ја се слажем с тим да је то тако. Ми смо давно напустили БиХ, никада и нисмо били у БиХ", рекао је Додик.

Поновио је да "недовршени" (Марфи) измишља неке ствари о економији.

Пратите нас и путем Вибера